Dette er en test på toppen

Fjellutspring over Ringedalsvatnet i Skjeggedal ved Odda

Trolltunga er et fjellutspring som " henger " ut av fjellet, 700 meter over Ringedalsvatnet i Sjeggedal, og 1100 meter over havet. Den er en av de mest spektakulære fjellformasjonene i landet, og tiltrekker seg en mengde turister og friluftsfolk hvert eneste år. 

Trolltunga har vært relativt ukjent, og det er i løpet av de siste årene turismen til trolltunga har begynt å skyte fart. Det har vært et økende problem etter 2015 at besøkende ikke tar naturen på alvor, og ikke innsett hvor krevende turen til Trolltunga er, og har måttet bli hentet ned og i sikkerhet av redningsmannskaper.

Turen til Trolltunga starter vanligvis fra Skjeggedal hvor en går på en sti langs banen opp til Mågelitoppen. Herfra går det merket innover til Trolltunga, og fotturen tar minst 4 timer hver vei. Med diverse pauser kan en godt si at tur / retur tar vel 10 timer. Turistnæringen har hytter i området hvor overnatting er mulig, og nærmeste er Tyssevassebu som har 12 sengeplasser.

Rett før Trolltunga er det et fareskilt med informasjon. Det anbefales sterkt for din egen og andres sikkerhet at du følger informasjonen som står på skiltet!