- Vestlandet / Rogaland / Stavanger / Lysefjorden / Rv13 -Foto ©: Svein Magne Tunli

Bilde: Preikestolen

Kategori: Fjell og Fjelltopper

Type: Fjellplatå


En av Norges mest kjente naturbaserte turistattraksjoner

Preikestolen er en av Norges mest besøkte attraksjoner, og Rogalands mest besøkte. Dette fjellplatået som ligger 604 meter over Lysefjorden er av både Lonely Planet og CNN kåret til et av de mest spektakulære utsiktspunkter i verden. Fjellplatået er ca 25 x 25 meter.

Bare gåturen for å komme fram til Preikestolen er en stor naturopplevelse, som ender i et klimaks når du endelig står på selve Preikestolen med panoramautsikt over Lysefjorden og omliggende natur. BBC omtaler preikestolen som " Så magisk at det nesten ikke virker ekte ".

Preikestolen regnes som Norges fremste naturbaserte reisemål, med en rekke topprangeringer internasjonalt, blant annet av Lonely Planet og CNN

For å komme til Preikestolen kjører du på Rv13, og tar av rett sør for Jørpeland mot Preikestolhytta ( godt skitet ). Fra parkeringen ved Preikestolhytta er det en 3.8 km lang sti i oppmerket løype fram til Preikestolen. Turen til fots tar ca 2 timer hver vei. 

Du vil gå på en sti som er veldig variert, fra preparert sti over myrer, til naturlig skogvei og gjennom steinrøyser og Lysefjordgranitt. Det er flere hyggelige steder langs løypa hvor du kan ta matpause eller kjøle deg ned med et bad.

Høsten 2017 ble scener til bruk i filmen Mission Impossible – Fallout med Tom Cruise i hovedrollen spilt inn på Preikestolen.


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 58.986676, 6.190340

Se området med Google street view

Gps: 58°59'12.0"N 6°11'25.2"E

Om du kjører på Rv 13 fra eventuellt Stavanger mot Lysefjorden tar du bilfergen fra Lauvvik til Oanes, og fortsetter etterpå på Fv523 til du har ca 4 km igjen til Jørpeland. Her er det bare å følge skilting mot Preikestolen. Ved enden av veien er det en stor parkeringsplass.

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017