Dette er en test på toppen

En naturskjønn dal med tonnvis vakre av synsinntrykk

Oldedalen starter litt sør for Olden i Nordfjorden og strekker seg i sørlig retning mot den kjente isbreen Briksdalsbreen. En stor del av dalen innbefatter Oldevatnet, og Oldeelva som renner ned dalen og har sitt utløp i Nordfjorden. 

Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell som er en en del av Jostedal nasjonalpark som omkranser hele dalen. Innerst i Oldedalen finner man den kjente Briksdalsbreen som ligger i  sidedalen - Briksdalen. 

Briksdalsbreen er en kjent brearm av Jostedalsbreen. Andre brearmer man finner her av Jostedalsbreen er Brenndalsbreen som ligger i sidedalen Brenndalen, og Melkevollsbreen som ligger aller innerst i Oldedalen. Denne ser du godt på lang avstand mens du kjører inn dalen langs Oldevatnet, og helt til du er kommet innerst i dalen ved foten av breen.

Skal du til Briksdalsbreen ligger den i Briksdalen som er til venstre når du er innerst i Oldedalen.  Fra du starter i Olden er det 22 km før du er kommet innerst i dalen ved Melkevollbreen - det er 22 km i en utrolig flott natur.

Oldedalen 005 Oldedalen og Oldevatnet - foto Geir Johansen.jpg

Fra man starter nede i den lille bygda Olden ved Nordfjorden, og kjører innover mot Briksdalsbreen. Kjører du i en vanvittig flott natur, og til tider med så vakre synsinntrykk at det kan ta pusten fra deg. Først kjører du langs Oldeelva i frodig natur  som du får på høyre side, før landskapet åpner seg når du begynner på første del av Oldevatnet. Allerede her får du synsinntrykk som gir deg en pekepinne på hva du møter lengre inn i dalen langs Oldevatnet. Mens du kjører gjennom dalen ser du en isbree langt i det fjerne som er innerst i dalen.

Mange tror at denne er Briksdalsbreen - men det er Melkevollbreen som ligger helt innerst i Oldedalen.

Det er forøvrig flere campingplasser i Olden og Oldedalen som er omringet av en helt spektakulær og vakker natur. Så her kan du campe langs Oldevatnet mellom fjell og fosser. Campingplassene her har både hytter og plass til bobil og caravan.

Vil du besøke Briksdalsbreen mens du allerede er her? Da kjører du bare til Fjellstova  innerst i Oldedalen, og her må du parkere bilen. Herfra er det vel 2,5 km inn til Briksdalsbreen.  Du kan enten ta turen å gå, eller bli med en av de "åpne" Trollbilene som frakter besøkende på grusvei i vel 2,5 km inn mot breen.

De siste 500 metrene inn til selve breen må du gå på en sti som er tilrettelagt både for rullestol og barnevogn. " Alle " skal klare å komme seg inn til dette mektige naturens underverk. 

Ved Fjellstova og parkeringen er det gode muligheter for overnatting både i fjellstova og nærområdet, både i leiligheter og hytter. God mat og drikke får du også her - samt at det er et souvernirbutikk her, og gode muligheter for fjellturer.

Les mer på siden om Briksdalsbreen.