- Vestlandet / Sogn og Fjordane / Fjærland / Rv5 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Norsk bremuseum

Kategori: Museer

Type: Isbreer


Her får du alt det du trenger å vite om Norske Isbreer

Norsk bremuseum ble åpnet i 1991 og ligger innerst i Fjærlandsfjorden. Museets spesielle arkitektoniske utforming, har sørget for at Norsk bremuseum v / arkitekt Sverre Fehn ble tildelt arkitekturprisen Betongtavlen for 1992, og tildelt Houens diplom for 1994.

Museet har en innholdsrik og spennende forklaring på hvordan isbreene oppstod, og hvordan de fungerer. Det er mange utstillinger og modeller av isbreer og dens egenskaper.

Museet er i tillegg et interaktivt museum hvor de besøkende kan utføre sine egne eksprimenter med forskjellige isbreer. Museet har også egen kinosal hvor man blant annet kan se Ivo Caprinos panoramafilm om Jostedalsbreen.

Museet er et flott arkitektonisk byggverk som ligger innerst i den vakre Fjærlandsfjorden - rett ved - og godt synlig fra Rv5. 

Plasseringen akkurat her for Bremuseet er nok ingen tilfeldighet. For i nærheten finner man flere av de kjente isbreene i landet som Bøyabreen, Suppehellebreen og Flatbreen. I tillegg til flere små og mindre kjente isbreer. Og alle er brearmer av  den gedigne Jostedalsbreen.

Museet er også tilrettelagt for funksjonshemmede.


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Kartkoordinater google: 61.423254, 6.762654

Se området med Google street view

Gps koordinater: 61°25'23.7"N 6°45'45.6"E

Hvordan komme hit? Det er så enkelt at når du er innerst i Fjærlandsfjorden langs Rv5 så ser du Norsk bresenter til venstre. Bare se på bildet vårt og du gjennkjenner det med en gang! Innerst inne i fjordbotn av Nærøyfjorden.

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017