Dette er en test på toppen

Bryggen i Bergen som også er kjent som Hansabryggen og Tyskerbryggen, er på Unesco`s verdensarvliste som verdensarv.

Bryggen omfatter trehusbebyggelsen og steinkjellere i den gamle historiske bykjernen. Det var også her den aller første bebyggelsen i Bergen lå. Bryggen omfatter vel 13 mål, og har 61 fredede bygninger.

Det tyske kjøpmannsforbundet Hanseatene - opprettet i år 1360 et utenlandskontor i bygningsmassen på Bryggen, og bryggen ble sentral i handel med utlandet. Hanseatene dominerte denne bydelen i vel 400 år.

Du kjenner virkerlig historiens sus nå du vandrer blant denne vakre gamle trehusbebyggelsen. Enten du vandrer langs fasadene nedover bryggen, eller du tar deg en tur inn de mange trange passasjene og svalgangene som er her i dette historiske området.

Bryggen har blitt offer for flere store branner opp gjennom årenes løp, og storbrannen i 1702 la stort sett hele byen i aske. Under gjennoppbyggingen av byen, ble bryggen og dens trebebyggelse oppført etter gamle byggemønstre, og fremstår i dag som den gjorde på 1100 tallet.

I området Bryggen finner man flere attraksjoner, museer, restauranter og spisesteder i flere varianter og butikker - alt innen kort gåavstand.

Attraksjoner og severdigheter som Fløibanen og Fløien, Bergenhus festning, det kjente fisketorget, Schøtstuene - det Hanseatiske museum, Bryggen museum, Håkonsallen, og Bergenhus festningsmuseum. Så her er det mye å se å undersøke å se foruten bryggen selv med sin flotte hanseatiske byggestil.

 Som sagt bør du ta deg en spasertur gjennom de mørke svalgangene og de trange passasjene som finnes langs bryggen. Det er som å bevege seg tilbake i tid, og tilbake til nåtid når du er ute på bryggen igjen.