Hjem Reisemål Vestlandet Severdigheter

Gudvangen-naeroyfjorden-foto_Geir_Johansen.jpg

Vestlandet

Les mer
Close Page View
Trolltunga_-_Foto__Steinar_Talmoen.jpg

Severdigheter

Du er nå på siden Attraksjoner og Severdigheter

Les mer
Close Page View
Flamsbanen-Videre_i_Flamsdalen-flamsbanen_3-foto_Geir_Johansen.jpg

Opplevelser

Les mer
Close Page View
Bergen-bryggen_i_bergen.jpg

Byer og Steder

Les mer
Close Page View

Attraksjoner og Severdigheter


Finn attraksjoner og severdigheter på Vestlandet

Latefossen_002.jpg
Geirangerfjorden_03_foto_Geir_Johansen.jpg

Her finner du attraksjoner og severdigheter på Vestlandet. Se på uthevede severdigheter, eller bruk tags over søkeresultatene for å filterere søket. Her finner du severdigheter som burde dekke enhvers interesse, og kanskje du kan finne noe du liker selv om det ikke var din interesse i utgangspunktet.


Vetslandet er et eldorado av attraksjoner og severdigheter for den tilreisende, der det spesiellt er formidable naturattraksjoner som har gjort vestlandet viden kjent.

Her er det vakre fjorder og fjordlandskaper som kan ta pusten fra noen og enhver. Majestetiske fossefall som kaster seg nedover fjellsidene, og av og til ender rett ned i fjorden - eller langs daler og ender ned i store elver. Mektige Isbreer som enda viser sin kraft og utholdenhet etter siste istid, og er blitt en ettertraktet attraksjon.

Dype daler omkranset av mektige fjell, og med et natur landskap så vakkert at du nesten ikke tror det engang når du har sett det. 

Om ikke det var nok - kan Vestlandet by på høyfjell med arktisk flora, fjellvidder, - og ikke minst fjellformasjoner og fjellutspring som nesten er ubegriperlig å forstå. Naturen har sin egen agenda og arkitektur - som vi visstnok ikke skal forstå. Men skal bare nyte dens fantastiske arkitektur og løsninger, det er gjort av moder jord selv !

Fjell og fjellutspring : Noen kan nevnes som Preikestolen i Lysefjorden, og Trolltunga som hever seg over Ringedalsvatnet. Unike fjellformasjoner og ettertraktede reisemål.

Noen av de vakre fjordene : Geirangerfjorden og Nærøyfjorden som er på Unesco`s verdens arv liste og de mest kjente. Hardangerfjorden, og ikke minst Sognefjorden som er verdens lengste isfrie fjord og verdens tredje lengste fjord, og har mange flotte fjordarmer som Aurlandsfjorden og Lustrafjorden med fler.

Fosser : Som Låtefossen, Vøringsfossen, Vidfoss, Steinsdalsfossen ( som du kan å bak fossefallet ), Fossene de 7 søstre og Friaren, Tvindefossen, Mardalsfossen, Rjoandefossen og mange mange fler.

Isbreer : Jostedalsbreen er den største, og nok den mest kjente med mange kjente brearmer, - og med Svartisen som den nest største i landet. Brearmer fra Jostedalsbreen er Briksdalsbreen, Kjenndalsbreen, Bøyabreen, Melkevollbreen,  med fler - som blir omtalt på våre sider. 

  • slide

    Fremhevede

Noen fremhevede severdigheter fra landsdelen


Søk og finn Attraksjoner og Severdigheter

Når du klikker på et fylke eller " Alle severdigheter ", åpnes resultatene i en annen side som er raskere å søke på, og med flere valgmuligheter.

Alvøen hovedbygning

Bergen: Alvøen er et meget vakkert og spesielt sted med en lang og rik industri- og sosialhistorie. Dette er hovedbygningen og en herregård til Alvøen papirfabrikk og er fra 1797. Gården tilhørte familien Farmers, og inneholder møbler, malerier, sølv og porselen som familien brukte mens de bodde her og brukte gården. Samt minner om Fasmerfamiliens liv i Bergen og Alvøen gjennom mer enn 300 år. Innerst i den lune Alvøypollen løper elven ut fra de høyereliggende Småvatnet og Storavatnet.......

Arkeologisk museum

Stavanger: På Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger, møtes fortid og nåtid gjennom utstillinger, opplevelser, foredrag og publikasjoner. Museets utstillinger og andre aktiviteter gir kunnskap og forståelse for forhistoriens mennesker og samspillet mellom mennesket og naturen. Det er også viktig for oss å legge til rette for refleksjon omkring forholdet vi har til fortiden, og vi ønsker at de som kommer på besøk til oss skal oppleve et møte med et menneske fra fortida.

Atlanterhavsparken

Ålesund: Det Norske Akvariet - Atlanterhavsparken er plassert på Tueneset ved Skarbøvika, helt ut mot havet i bydelen Hessa, ca. tre km fra Ålesund sentrum. Siden 1998 har akvariet vært et av Nord Europa største og mest unike saltvannsakvarier. Det Norske Akvariet er et utstillingsvindu for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet. Med utsikt rett mot storhavet, de rike fiskefeltene og de dype norske fjordene, kan en her observere, oppleve og lære om livet i havet, slik naturen er. Vi formidler hver dag ekte opplevelser i ekte

Atlanterhavsvegen

Hele strekningen Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen som går fra Kårvåg til Bud, er en vegstrekning på vel, 36 km. Men her tar vi for oss strekning Kårvåg til Vevang, der en del av vegstrekningen på 8,8 km går langt ute i havet over bruer, holmer og skjær. Det er en unik vegstrekning som kjøres og beskues av tusenvis av turister hvert eneste år.

Bergen Sjøfartsmuseum

Bergen: Norge er en av verdens ledende sjøfartsnasjoner. På Bergens Sjøfartsmuseum kan du se skipsmodeller, malerier og maritime gjenstander som forteller om byens og nasjonens sjøfartshistorie. Vår eldste skipsfart: Denne delen av utstillingene omfatter norsk og vestlandsk sjøfartshistorie fra de eldste tider til og med middelalderen. Fra hundreårene før Kristus og gjennom første årtusen av vår tidsregning, kjenner vi mange båtfunn i Norge og på Vestlandet. å museet kan du se utstilt mange orginalfunn og modeller, blant annet .....

Borgund stavkirke

Lærdal: Borgund stavkirke. Som de andre stavkirkene rundt i landet - kan man ikke annet å bli imponert over byggekunsten, og det håndtverket som er utført med de hjelpemidlene de hadde for mange hundre år siden. Det er ikke funnet en stålnagel som er brukt under oppføringen av kirken. Det er rett å slett håndtverkerkunst av første klasse. Denne sta..

Bøyabreen

Fjærland: Bøyabreen ligger litt nord for Norsk breemuseum i Fjærland. Bare vel 5 minutt med bil fra bremuseet langs Rv 5 vil du se isbreen på høyre side. Bøyabreen er en brearm av Jostedalsbreen, og den som har lettest tilkommelighet for besøkende som ønsker å se en av disse naturens underverker. På grunn av sin enkle tilkommelighet er ...

Breidablikk

Stavanger: Herskapsboligen Breidablikk ble bygget av skipsreder, handelsmann og politiker Lars Berentsen (1838-1896). På slutten av 1800-tallet var han blant de mest velstående borgere i Stavanger, og ønsket seg en representativ bolig som ikke stod tilbake fra naboeiendommen Ledaal. Han engasjerte derfor en av landets mest anerkjente arkitekter, Henrik Nissen i Kristiania, til oppdraget. Boligen stod ferdig i 1882, og var i familiens eie til 1965.

Briksdalsbreen

Olden: Briksdalsbreen er en av Norges mest kjente Isbreer, og en stor turistattraksjon i Briksdalen ved Olden. Briksdalsbreen ligger i Briksdalen innerst i den vakre Oldedalen, og er en mektig brearm av Jostedalsbreen som ligger innenfor området Jostedalsbreen nasjonalpark. Toppen av Briksdalsbreen ligger vel 1900 meter over havet, og foten av den er...

Bryggen i Bergen

Bergen: Bryggen i Bergen som også er kjent som Hansabryggen og Tyskerbryggen, er på Unesco`s verdensarvliste som verdensarv. Bryggen omfatter trehusbebyggelsen og steinkjellere i den gamle historiske bykjernen. Det var også her den aller første bebyggelsen i Bergen lå. Bryggen omfatter vel 13 mål, og har 61 fredede bygninger. Det tyske kjøp...


Finn Attraksjoner og Severdigheter på kartet


© GoTo Norway 2017

xxx