- Vestlandet / Sogn og Fjordane / Olden / Fv60 -


Foto ©: Geir JohansenOlden

Olden er et lite tettsted som ligger innerst i Oldebukta, omkranset av idyllisk vakker natur, og inngangsporten til Oldedalen og Briksdalsbreen

Når man kommer kjørende langs Fv60, og ser Olden ligge som en perle innerst i Oldebukta omkranset av høye fjell og vakker natur, - ja da må man bare stoppe for å nyte dette flotte synsintrykket - som selvfølgelig blir fanget inn med kameraet.  Olden er ikke store tettstedet med omlag 470 innbyggere. Men her er det både hotell, matvarebutikker, kafe og butikker hvor du får kjøpt både klær og andre artikler i mange varianter. Flere campingplasser finner du også i området her, og da spesielt inne i den vakre Oldedalen.

Man kan nesten ikke unnvære å la seg trollbinde av dette lille stedet, og dets plassering i så vakre naturomgivelser at det nesten tar pusten fra deg. Høye ruvende fjell, og et nydelig fjordlandskap. Oldedalen i bakkant, og fjorden som åpner seg i front. Det er som kulisser fra et eventyr, og det er bare å la seg rive med.

Olden - Oldedalen med vatnet Floen og begynnelsen av Oldevatnet2 - Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Olden ligger gunstig til for å ha som base om man ønsker å besøke kjente og mektige naturattraksjoner som isbreer og fosser, eller om man vil utforske den eventyrlige naturen som finnes i dette området.

Vestlandets mest besøkte Isbre Briksdalsbreen finner man i dette området. For å komme til Briksdalsbreen må man gjennom den eventyrlig vakre Oldedalen og kjøre langs Oldevatnet nesten helt inn til Melkevollbreen, før man tar til venstre inn Briksdalen for å komme til Briksdalsbreen.

Fra du starter nede i Olden og begynner å kjøre inn mot dalen, kjører du langs Oldeelva og bare ser videre framover i det fjerne hva som kan vente deg av naturopplevelser. Trodde du! Nei du kan ikke forestille deg hva som egentlig venter deg, - når du kommer så langt at du virkerlig begynner å kjøre opp gjennom dalen og langs Oldevatnet. For her venter det deg en helt eventyrlig flott natur.

På lang avstand vil du se en Isbre som mange tror er Briksdalsbreen. Men det er Melkevollbreen som er innerst i Oldedalen. På din tur vil du også passere mange flotte fosser, og små gårder som ligger helt idyllisk til opp gjennom dalen. Det er forøvrig også et serveringssted innerst i dalen hvor du kan kjøpe både mat og drikke.
Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Olden og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.

** Tips ved bruk av Slideshow bildegalleri

For å få utnyttet SlideShow bilde galleriet fullt ut og se hele bildet på Pc. Bruk " Fullskjerms " visning i din Internetleser / browser. For å få fullskjerm visning gjør du slik!

Klikk på F11 tasten øverst på ditt tastatur. Da ser du at du får fullskjerm visning da den øverste verktøyraden blir borte.

Ved å klikke på F11 igjen, avslutter du fullskjerm visningen, og du får vektøylinjen tilbake. Enkelt og greit!


 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Melkevollbreen -

Attraksjoner og Severdigheter

I Olden og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter

Her viser vi kort noen av attraksjonene og severdigetene du kan finne her i området. Flere vil du finne på listen over severdighetene. I områdene rundt Olden og Oldedalen er det spesiellt naturattraksjoner som Isbreer, Daler og Fosser som er de virkerlige store severdighetene her. 

Briksdalsbreen

Olden: Briksdalsbreen er en av Norges mest kjente Isbreer, og en stor turistattraksjon i Briksdalen ved Olden. Briksdalsbreen ligger i Briksdalen innerst i den vakre…

 

Kjenndalsbreen

Loen: Kjenndalsbreen ligger innerst i Lodalen, vel 17 km fra Loen ( bomveg ). Fra parkeringsplassen tar det vel 15 min å gå til foten av denne brearmen av…

 

Krunefossen

Loen: Foss som kommer ned fjellet like før Kjenndalsbreen. Når du drar inn til Kjenndalsbreen innerst i Lodalen, og Kjenndalen. Kommer Krunefossen ned fjellet til venstre…

 

Lodalen

Loen: Lodalen er en spektakulær men samtidig natturskjønn dal som går i sørlig retning fra Loen ved Nordfjorden i Stryn. Innerst i Lodalen finner man den kjente…

 

Oldedalen

Olden: En naturskjønn dal med tonnvis vakre av synsinntrykk helt fra Olden og inn til Melkevollbreen. Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon,…

 

Ramnefjellsfossen

Loen - Lodalen: Ramnefjellsfossen har et totalt fall på 808 meter fordelt på flere nivåer, og et fall på 600 meter i den aller bratteste delen. Fossen kommer ned…


Flere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen
  - Oldebukta -

Aktiviteter og Opplevelser i Olden og nærområdene


Aktiviteter og Oppevelser blir lagt ut fortløpene. Både fra de som vi skriver om og anbefaler, - og fra opplevelsesaktører som ønsker å være oppført på våre sider og synlige for våre lesere.

 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen

Fasiliteter i Olden og på Vestlandet

Finn Hotell og ovenatting, Restauranter og spisesteder, og Campingplasser i og rundt Olden, og på Vestlandet.


Plass til kart som viser stedet på kartet i landet

© GoTo Norway 2017