Dette er en test på toppen


- Vestlandet / Sogn og Fjordane / Olden / Fv60 -


Foto ©: Geir JohansenOlden

Olden er et lite tettsted som ligger innerst i Oldebukta, omkranset av idyllisk vakker natur, og inngangsporten til Oldedalen og Briksdalsbreen

Når man kommer kjørende langs Fv60, og ser Olden ligge som en perle innerst i Oldebukta omkranset av høye fjell og vakker natur, - ja da må man bare stoppe for å nyte dette flotte synsintrykket - som selvfølgelig blir fanget inn med kameraet.  Olden er ikke store tettstedet med omlag 470 innbyggere. Men her er det både hotell, matvarebutikker, kafe og butikker hvor du får kjøpt både klær og andre artikler i mange varianter. Flere campingplasser finner du også i området her, og da spesielt inne i den vakre Oldedalen.

Man kan nesten ikke unnvære å la seg trollbinde av dette lille stedet, og dets plassering i så vakre naturomgivelser at det nesten tar pusten fra deg. Høye ruvende fjell, og et nydelig fjordlandskap. Oldedalen i bakkant, og fjorden som åpner seg i front. Det er som kulisser fra et eventyr, og det er bare å la seg rive med.

Olden - Oldedalen med vatnet Floen og begynnelsen av Oldevatnet2 - Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Olden ligger gunstig til for å ha som base om man ønsker å besøke kjente og mektige naturattraksjoner som isbreer og fosser, eller om man vil utforske den eventyrlige naturen som finnes i dette området.

Vestlandets mest besøkte Isbre Briksdalsbreen finner man i dette området. For å komme til Briksdalsbreen må man gjennom den eventyrlig vakre Oldedalen og kjøre langs Oldevatnet nesten helt inn til Melkevollbreen, før man tar til venstre inn Briksdalen for å komme til Briksdalsbreen.

Fra du starter nede i Olden og begynner å kjøre inn mot dalen, kjører du langs Oldeelva og bare ser videre framover i det fjerne hva som kan vente deg av naturopplevelser. Trodde du! Nei du kan ikke forestille deg hva som egentlig venter deg, - når du kommer så langt at du virkerlig begynner å kjøre opp gjennom dalen og langs Oldevatnet. For her venter det deg en helt eventyrlig flott natur.

På lang avstand vil du se en Isbre som mange tror er Briksdalsbreen. Men det er Melkevollbreen som er innerst i Oldedalen. På din tur vil du også passere mange flotte fosser, og små gårder som ligger helt idyllisk til opp gjennom dalen. Det er forøvrig også et serveringssted innerst i dalen hvor du kan kjøpe både mat og drikke.
Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Olden og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Melkevollbreen -