- Vestlandet / Hordaland / Norheimsund / Fv7 -


Foto ©: Jan Arild SivertsenNorheimsund

Tettsted i Hardanger og Hardangerfjordens flotte fjordlandskaper

Norheimsund er et lite tettsted med vel 4400 innbyggere, og ligger flott til på vestsiden av Hardangerfjorden. Stedets plassering sånn ca på midten langs Hardangerfjorden, gjør stedet til et godt utgangspunkt når man ønsker å utforske Hardangerfjorden, og attraksjoner og severdigheter i området, og rundt fjorden. Den mest kjente attraksjonen i Norheimsund er Steinsdalsfossen ( 2,9 km vest for tettstedet ). Ved denne fossen kan du gå bak selve fossefallet på en godt anlagt sti med rekkverk, og se ut gjennom selve fossefallet.

Det tar også bare litt over 1 time å kjøre til Bergen langs Fv7 ( 77,6 km ), for et besøk til Bergen å se både byen og dens attraksjoner og severdigheter.

Til Odda og Oddadalen tar det vel 1t og 27 min å kjøre ( 56 km ). Men denne veien krever en fergetur også. Men her vil du finne mange flotte naturattraksjoner som Trolltunga, Låtefossen, Vidfoss og Strandfoss med fler. For å oppleve den kjente Vøringsfossen, tar det ca like lang tid å kjøre fra Norheimsund som fra Odda ( ca 1,5 t ).

I tillegg finner du også severdigheter som akvarium, kirker og museer rundt i området med mer ( som kommer fortløpende på våre sider ). Nå er jo Hardanger kjent for sin fruktdyrking, og ikke minst for den fantastiske fruktblomstringen som skjer i Mai - Juni måned. Da er åssidene hvite av fruktblomser i det som regnes som de fineste frukthagene i Norge. Her kan du besøke mange fruktgårder, og produsenter av cider, syltetøy og eplejuice laget av frukten, og de aller fleste av produsentene har utsalg av sine produkter. Og du får selvfølgelig smaksprøver. I fruktsesongen kan du også plukke selv - både epler, plommer og kirsebær.

Aktiviteter og opplevelser er det mange av i området. Her er mange opplevelsesaktører som tilbyr fjord-cruise på Hardangerfjorden, isbrevandringer og fjellturer med guide. Kanskje fristende å oppleve fjorden i Kajak. Her får du både bli med på kajaktur med guide, eller leie deg en kajak å dra på egen hånd. For den aktive er det mye å finne på i området. Hvorfor ikke ta en tur med ciderbåten på Sørfjorden?

Hotell og overnatting, Restauranter og spisesteder, Campingplasser, Leiligheter og Gjestgiverier finner du mange av i området, og rundt hele Hardangerfjorden. Flere av dem vil du finne lengre ned på siden under Fasiliteter.Her er stedet på Norgeskartet


Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

 • slide
  Bilder
  Foto ©: Geir Johansen

Se noen flere bilder fra Norheimsund og nærområder

Her er noen få utvalgte bilder. Flere bilder på egen bildeside.


Flere bilder kommer på egen bildeside
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen

Attraksjoner og Severdigheter

I og rundt Norheimsund finner du flere flotte severdigheter og attraksjoner, og da spesielt naturattraksjoner

Her viser noen få severdigheter som er i Norheimsund og nærområder, og nærområder regner vi i kjøretid på vel 2-3 timerFlere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen

Aktiviteter og Opplevelser langs Hardangerfjorden og nærområder


Aktiviteter og Oppevelser blir lagt ut fortløpene. Både fra de som vi skriver om og anbefaler, - og fra opplevelsesaktører som ønsker å være oppført på våre sider og synlige for våre lesere.

 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen

Fasiliteter i Norheimsund og på Vestlandet

Finn Hotell og ovenatting, Restauranter og spisesteder, og Campingplasser i og rundt Nordheimsund, og på Vestlandet.© GoTo Norway 2017

xxx