Dette er en test på toppen


- Vestlandet / Møre og Romsdal / Geiranger / FV63 -


Foto ©: Geir JohansenGeiranger

Er ei lita bygd innerst i den vakre og kjente Geirangerfjorden

Den lille bygda Geiranger med vel 250 innbyggere, ligger idyllisk plassert innerst i den vakre og viden kjente Geirangerfjorden ( Geirangerfjorden er på Unesco`s liste over verdensarv ). Omkranset av mektige fjell og en eventyrlig natur tiltrekker stedet seg tusenvis av turister hvert eneste år. En stor del av de besøkende ankommer med cruiseskip, og Geiranger har årlig besøk av 150–200 cruiseskip, noe som gjør bygda til Norges tredje største cruisehavn ( der bare Oslo og Bergen er større). 

Det er utrolig flott nede ved sentrum og havnen, hvor hele sentrum egentlig er konsentrert rundt havnen. Her er anlagt kaipromenader med flere pirer og sittebenker. Med butikker og spisesteder i samme området. Her kan du nyte god mat og bare nyte utsikten og folkelivet. Geiranger har også flere hoteller og overnattinger, samt campingplass.

Geiranger 6 Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Det er en rekke flotte attraksjoner og severdigheter i området, hvor den største av dem alle uten tvil er den mektige Geirangerfjorden. Vill og vakker. Med høye bratte fjell på hver side av fjorden, der mektige fossefall kaster seg utover fjellsidene og ender ved fjellfoten nede i fjorden. Fossefallene De Syv Søstrene, Friaren og Brudesløret er noen imponerende syn som du unektelig ser best med et fjordcruise eller sightseeingbåten på fjorden, - noe du forøvrig gjør med hele Geirangerfjorden, fjordlandskapet, fjellene og naturen. 

Langs fjorden kan du også besøke de fraflyttede fjellgårdene Knivsflå, Skageflå og Blomberg som ligger på store fjellhyller langt oppi fjellet. Knivsflå ligger vel 250 meter over fjorden ved fossen De Syv Søstre, og fra fjorden tar det vel 40 minutter å gå opp til gården. Skageflå ligger på motsatt side av fjorden, også på en fjellhylle 250 meter over fjorden ved fossen Friaren. Fra fjorden tar det vel 25 min å gå opp. Blomberg ligger vel 450 meter over fjorden, og tar ca 60 min å gå opp. Sightseeingbåten tar deg til starten av stien til alle fjellgårdene.

Det er flere flotte utsiktspunkter i og rundt Geiranger hvor du får en formidabel utsikt både av fjorden, fjell og natur, og fjordlandskaper. Utsiktspunktet på fjellet Dalsnibba som ligger vel 1476 meter over havet gir deg en panoramautsikt du aldri vil glemme. Du kan kjøre opp Nibbevegen fra Rv63 og helt opp til toppen av Dalsnibba. Utsiktspunktet ved Flydalsjuvet gir deg en flott utsikt over Geiranger og innerste delen av fjorden. Mens Utsiktspunktet ved Ørnsvingen gir deg utsikt videre langt utover fjorden.


Geiranger rundt 1890 - 1900. Bilde fra The Library of Congress.


Kommunikasjon. Hvordan komme hit!

Her finner du :


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på " Åpne Google kart automatisk " og Google Kart åpnes med vei,- og kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon. Fra akkurat der du er i landet.

Se noen flere bilder fra Geiranger og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Attraksjoner og Severdigheter

I og rundt Geiranger finner du noen av landes mest kjente attraksjoner, og da spesiellt naturattraksjoner

  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Geirangerfjorden -