Dette er en test på toppen


- Vestlandet / Hordaland / Bergen / E39 - E16 -


Foto ©: Geir JohansenBergen

Byen mellom de 7 fjell med Bryggen i Bergen som Unesco verdensarv. Byen mellom "de 7 fjell " som den blir kalt, er Norges nest største by etter Oslo, og var tidligere landets hovedstad. Nå blir byen titelert som " Vestlandets hovedstad ". Bergen var Nordens største by frem til 1600-tallet og Norges største by til innpå 1830-tallet, og har siden vært Norges nest største by. Her kan du vandre rundt i en pulserende storby med småbysjarm.

Bergen er i dag en helt moderne by med alt av tilbud og fasiliteter du kan tenke deg og mere til. Byen er en kulturell smeltedigel med et utall av varierte kulturtilbud, musikere, kunstnere og gallerier. Kan vel kanskje minne litt på at Edward Grieg (født 15. juni 1843 ) var fra Bergen.

Men det som har gjort byen virkerlig kjent for turister og besøkende, er ikke minst den kjente " Bryggen i Bergen " som på folkemunne er kjent som både "Tyskerbryggen og Hansabryggen". Bryggen omfatter den gamle trebebyggelsen med brannsikre steinkjellere i den historiske bykjernen i Bergen som ble anlagt rundt år 1070, og var fra 1360 til 1754 sete for, og det sentrale knutepunktet for den hanseatiske handelsvirksomheten i Norge . Så det er virkelig et historisk sus over dette flotte stedet i Bergen.

001 Bergen - Bryggen Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Bryggen består av rundt 13 mål med 61 fredede bygninger, og har den ære av å være på Unesco`s liste over verdens kulturarv. Bryggen er Bergens største attraksjon, og den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Norge.

Foruten selve bryggen, har Bergen en utrolig flott gammel og sjarmerende trebebyggelse med trange passasjer, og brosteinslagte gater rundt i sentrum - med butikker i alle varianter langs de samme gatene. Alt i kombinasjon med moderne bygninger og forretninger rundt den gamle bebyggelsen.

Det virkelige flotte Bergen er konsentrert rundt sentrum , havnen og Bryggen. Her finner man også det kjente Fisketorget - som er en attraksjon i seg selv. Fisketorget i Bergen har siden rundt 1200 tallet vært en av de viktigste møtestedene for handel mellom både fiskere og bønder, og hvor de har solgt sine kvalitetsprodukter til både stedets lokale innbyggerne og tilreisende. Fisketorget er like levende idag, og bør virkelig besøkes når man er i Bergen. Her kan du kjøpe både råvarer, eller ferdige retter laget av ferske råvarer rett fra havet. En ting er ferske kvalitets råvarer, - men en annen ting er den herlige stemningen og folkelivet rundt det hele. Det er ikke noen forunt å være det foruten.

018 Bergen - Fisketorget 001  Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Bergen er sentrum for både marine, maritime og petroleumsrelaterte forskningsmiljøer,og næringsvirksomheter relatert til disse som er blant de mest avanserte og komplette  i verden. I tillegg til å ha en av Europas travleste havner.

Kulturell smeltedigel av kunst, musikk og kultur:

Bergen er rett å slett en unik smeltedigel for de kultur, musikk, og kunstinteresserte. Her finner alle - absolutt alle - med uansett interesse noe som fenger og er interessant for dem. Musikk: Jazz, blues, folkemusikk, pop, rock, country, og visesang. Ja til og med den mest moderne popmusikken. Herfra kommer også noen av de mest moderne musikerne som Kyogo og Røyksopp. I sterk kontrast til de gamle ærverdige musikerne som Edward Grieg og Ole Bull (født 5. februar 1810). Ja kontrastene er mange her, som byen ellers i sin helhet. 

Om du liker å dra på byen og ta del i byens natteliv. Da har du uanede muligheter i Bergen. Her finner du alt fra de flotteste restauranter, til puber med live musikk, musikkbarer, stand up komedie, uterestauranter og rolige kafeer med intimt miljø.

Flotte attraksjoner og severdigheter finnes det mange av både i Bergen og nærområdene som blir omtalt lengre ned på siden. En av mest kjente foruten om bryggen, er Fløibanen som går opp til toppen av Fløifjellet. På utsiktspunktet her får du en formidabel utsikt over Bergen, fjorden, og omliggende områder.

006 Bergen - Utsiktspunktet på Fløia Cropped - foto Geir Johansen.jpg


Badestrender i Bergen :


To bilder fra Bergen rundt 1890 - 1900. Bilde fra The Library of Congress.Kommunikasjon. Hvordan komme til Bergen.

Her finner du :


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Bergen og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Attraksjoner og Severdigheter

I Bergen finner du flere flotte severdigheter og attraksjoner i forskjellige kategorier som nok vil tilfredstille de fleste

  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Fløibanen -