Dette er en test på toppen


- Vestlandet / Møre og Romsdal / Ålesund / E136 -


Foto ©: Geir JohansenÅlesund

Byen med sin vakre Jugendstil-arkitektur er viden kjente for sine vakre bygninger

Jugendbyen som Ålesund ofte blir kalt, er blitt viden kjent for sine flotte bygninger i Jugendstil-arkitektur. Det er virkelig en fornøyelse å vandre rundt i sentrum, og langs brosundet for å beskue disse flotte sjarmerende bygningene med sin særegne byggestil.

Som National Geographic skriver om Ålesund. " Ålesund kunne vært bakteppe for et nordisk eventyr – med en moderne vri ".

 Ålesund er blitt både nasjonalt og internasjonalt kjent for sin særpregede arkitektur i jugendstil med tårn, spir og fantasifulle ornamenter på husfasadene. Derfor har byen en spesiell plass i norsk arkitekturhistorie og er med i et europeisk nettverk for art nouveau sammen med blant annet Glasgow, Nancy, Wien, Barcelona, Brussel og Riga. Vil du vite mer og denne byggestilen, og Ålesund`s spesielle arktitektur og historie, er det virkelig verd et besøk på Jugendstilsentret.

Ålesund - Havn og Ålesundet sett mot Jugendstilsenteret - Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Foruten å ha flere flotte og interessante severdigheter i byen som akvariet Atlanterhavsparken, Jugendstilsentret, og flere museer i forskjellige kategorier. Er det tildels kort avstand til noen av landets mest kjente attraksjoner og severdigheter som: Atlanterhavsvegen, Trollveggen, og Trollstigen. Samt vakre og kjente fjorder som Geirangerfjorden og Hjørundfjorden. Ålesund er et perfekt utgangspunkt for å oppleve alle disse flotte attraksjonene.

Ålesund har flere Hotel og overnattingsmuligheter for den tilreisende som ønsker å besøke byen og dens muligheter, og nærområdene. Her er alt fra " Hoteller i særklasse " til små koselige hotell med sin særegen stil. Det samme gjelder Restauranter og spisesteder som det er mange av i byen. En ting har de fleste felles, og det er at her kan du få servert sjømat av ypperste klasse med ferske kvalitets råvarer. Bacalao er en av spesialitetene i Ålesund, og ikke så rart egentlig.  Her produseres en av landets beste klippfisk som er en stor eksportvare til landene der Bacalaoen virkelig er nasjonalrett og delikatesse. Du drar ikke herfra uten å ha smakt den.

Du drar egentlig ikke fra Ålesund uten å være fornøyd.


Ålesund rundt 1890 - 1900. Bilde fra The Library of Congress.


Kommunikasjon. Hvordan komme til Ålesund!

Her finner du :


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Ålesund og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Attraksjoner og Severdigheter

I Ålesund og nærområder finner du flere flotte severdigheter og attraksjoner i forskjellige kategorier som nok vil tilfredstille de fleste

  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Atlanterhavsvegen -