We work on a new page of GoTo Norway so will be a lot more faster, and with a new design. All pages here now is temporary. until the new one is finish.

 

 

Et eldorado av vakre trebåter i Risør

Hvert år i August arrangeres Risør trebåtfestival hvor trebåt entusiaster fra både inn,- og utland viser fram sine smykkeskrin av noen vakre blankpolerte trebåter, i alle fasonger og størrelser. Festivalen er Risør`s internasjonale stolthet, og er Europas største og eldste festival i denne kategorien, - noe den har vært i de siste 30 år.

Festivalen er en ettertraktet møteplass for noen av verdens vakreste trebåter, samt for tradisjons - håndverkere innen både trehus, - og trebåtbyggere som viser fram sitt fag og genuine håndtverk.

Festivalen arrangeres på Risør torg og havn, hvor den flotte hvitmalte trebeyggelsen rundt hele havnen danner en eventryrlig flott ramme rundt hele arrangementet. 

001 - foto Geir Johansen.jpg

Festivalen tiltrekker seg vel 10 - 12000 besøkende mens arrangementet varer. Da er det et yrende folkeliv i Risør med både båtentusiaster og besøkende som er med på hele greia, - og andre igjen som bare er her for å se,  og ønsker å være en del av den herlige stemningen og folkelivet som er her. Foruten drøssvis av vakre trebåter å se på, er det en mengde salgsboder satt ut både på torget og langs havnen. Den gode stemningen her med blide og imøtekommende folke - er faktisk til å ta å føle på.  Det er bare herlig - enkelt og greit!

Det arrangeres både store og små konserter med lokale, nasjonale og internasjonale artister. I tillegg er det både seilregatta, sjekteregatta, roregatta, med mere, og formidling av fartøyhistorier, foredrag og med egne aktiviteter for barn.