- Sørlandet / Lindesnes / E39 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Lindesnes fyr

Kategori: Kultur og Historie

Type: Fyr


Norges eldste fyrlykt helt på sydspissen av landet

Lindesnes fyr er Norges eldste fyr, og den 27. februar 1656 ble Norges første fyrlys tent her. Så det er både historie og nostalgi på en gang når du besøker dette stedet.

Her nede ved sydspissen av Norge møttes den viktige kystleie med de oversjøiske forbindelsene, og de aller fleste av seilskipene som skulle inn og ut av havområdet Skagerak, søkte seg opp under norskekysten - for her kunne de bli loset iland om været og havet ble for ille så de ble tvunget inn til land.

Farvannet omkring Lindesnes var fryktet blant sjøfolk, og det med god grunn. For her møtes to hav, - nemlig Norsjøen og Skagerak. Området her er ofte kalt for et "klassisk forlis - distrikt", og man kan jo bare gjette på hvorfor - nei det trenger man ikke. Kraftige vinder, havstrømmer, og høy sjø her rundt sydspissen av Norge - har sendt mang et skip på grunn, og til bunns opp gjennom årene.

Her finner du både selve fyret, museum og serveringssted, samt muligheter for overnatting. Det er forøvrig 2518 km fra rundkjøringen her ved fyret og opp til Nord Kapp.


Billettpriser:

Barn 0–6 år: Fri entré

Barn 6–16 år: 25 kr

Voksen: 80 kr

Honnør og student: 50 kr

Bobilparkering: 100 krFlere bilder av severdigheten

No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 57.982600, 7.048642

Klikk på " Åpne Google kart automatisk " og Google Kart åpnes med vei,- og kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon. Fra akkurat der du er i landet.

Se området med Google street view

Gps: 57°58'57.4"N 7°02'55.1"E

Adresse: Lindesnesveien 1139, 4521 Lindesnes

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017