Dette er en test på toppen


- Sørlandet / Risør / E18 - Fv416 -


Foto ©: Geir JohansenRisør

Den hvite trehusbyen ved Skagerak

Denne flotte lille trehusbyen ved Skagerak er regnet som en av de best bevarte trehusbyene i Europa. Byen er idyllisk med alle sine hvitmalte trehus, hvor du kan du vandre rundt i byen å nå alt i kort gangavstand.

Torget som ligger innerst i havnen er et flott ungangspunkt når du skal utforske byen. Herfra kan du vandre på begge sider av havnen i en herlig atmosfære langs denne flotte bebyggelsen. Snuse inn den herlige friske sjøluften, nyte folkelivet på land, og båtlivet på havnen. Når du først rusler rundt her å titter, er det flere flotte spisesteder rundt havnen hvor du kan nyte god mat og drikke i dette herlige maritime miljøet.

Torget 2 - foto Geir Johansen.jpg

På torget innerst i havnen er det på sommeren ofte satt opp flere små salgsboder hvor du helt sikkert kan finne noe interessant, - og det kan du også i alle de små butikkene du finner langs gatene og sidegatene i byen. Her er flotte blomsterkledde husvegger, og mange små nisjebutikker hvor enn du ferdes.

Det er en herlig avslappet stemning i denne kystperlen av en by som bare må nytes til det fulle. Byen er også vertskap for flere internasjonale festivaler i løpet av sommeren. 

På havnen vil du ofte se mange flotte trebåter. Det er vel ikke så rart egentlig. For Risør har en lang og rik tradisjon med bygging av trebåter, og en stolt fortid som en av landets største sjøfartsbyer. Visste du forresten at " Kaptein Sabetanns " båt - Den Sorte Dame - er bygget her i Risør av en av byens aktive båtbyggere.

For den som er interessert i de vakre gamle trebåtene, er det virkelig anbefalt å få med deg trebåt - festivalen som arrangeres her i August hver sommer. Da er havnen full av nydelige trebåter i alle størrelser og fasonger, og det er det et yrende folkeliv og stemning her som virkelig er verdt å få med seg - både av båtinteresserte, og folk som bare ønsker å være en del av herlige folkelivet.

Trebåtfestivalen - 001 - foto Geir Johansen.jpg

Under festivalen er det både Regatta, masse fersk sjømat, og mye god stemning å ta del i. Festivalen arrangeres i August hvert år. Så det er bare å sette av tid å bli en del av dette flotte arrangementet.

Fersk sjømat av ypperste klasse kan du spise her hele tiden på restaurantene som er her, og du kan forøvrig få kjøpt både ferske reker, og annen fersk sjømat på butikken ved Risør fiskemottak fra dagens fangst.

Om du ønsker å få en fantastisk flott utsikt over Risør, kan du ta turen opp til Risørflekken utsiktspunkt på nordsiden av havnen. Utsiktspunktet er 45 m over havet, ca 500 m fra torget, - og tar ca 9-10 minutter å gå.


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Risør og nærområdene. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er stor i området.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på  langs kysten både nord, sør, for Risør. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten hvor du kan bli med på båt safari. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Badeplasser i Risør:

I tillegg er det mange flotte strender og badeplasser i skjærgården rundt Risør. Men her må du ha båt, eller komme deg ut dit med båter som frakter deg dit.
Kommunikasjon. Hvordan komme seg til Risør!

Her finner du :


#
Risør: Utsiktspunkt over Risør havn og sentrum 45 meter over havet. Risørflekken som utsiktspunktet har fått ditt navn på grunn av den hvite kalken, - og det er på grunn av hvit kalk i berget som man kan se på lang avstand. Risørflekken av hvit kalk ligger vel 45 meter over havet og på nordsiden av…
#
Risør: Hvert år i August arrangeres Risør trebåtfestival hvor trebåt entusiaster fra både inn,- og utland viser fram sine smykkeskrin av noen vakre blankpolerte trebåter, i alle fasonger og størrelser. Festivalen er Risør`s internasjonale stolthet, og er Europas største og eldste festival i denne…

Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Risør og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Attraksjoner og Severdigheter

I Risør og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter

  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Trebåtfestivalen -