Dette er en test på toppen


- Sørlandet / Kristiansand / E18 -


Foto ©: Geir JohansenKristiansand

Sørlandets største by og landsdelens "hovedstad"

Kristiansand er norges 6. største by, sørlandets "hovedstad", ligger strategisk plassert innerst i Kristiansandfjorden, og er godt skjermet fra havområdet Skagerak med alle sine øyer og skjærgårder. Kristiansandområdet er et av de områdene i landet som har flest solrike dager i året, og således en pupulær reisedestinasjon for solhungrige turister.

Kvadraturen er Kristiansands sentrum, og bærer sitt navn med rette. Her er det 5 langsgående gater og 8 tverrgater, med 54 rektangulære kvartaler. Ganske unikt i sin utforming egentlig - hvor alle gatene er "rette" og du faktisk kan se havet og fjorden fra alle langgatene.

I Kvadratueren vest for Festningsgata er den idylliske Posebyen - som er Kristiansands eldste bydel med ærverdige gamle trehus, og samtidig en av Nord Europas største samling av lav gammel trebebyggelse. Faktisk er Posebyen den eneste delen av byen Kristiansand som stod igjen etter den store bybrannen i 1892.

Posebyen 001 - foto Geir Johansen.jpg

På utvalgte dager på sommeren arrangeres det kjente Posebymarkedet i Posebyen, som er et loppearked hvor du kan kjøpe lopper i alle varianter. Arrangementet ved Bentsens hus samler en mengde folk - så her er det liv og røre. Her er det også både kafe, utsatte stoler og benker, og toaletter. Dette er faktisk et must for alle som besøker byen.

Torget i Kristiansand finner du i sentrum av Kvadraturen, hvor både Wergelandsparken og Kristiansand domkirke er. Rundt torget og sidegater finner du mange butikker i alle varianter, og spisesteder. På sommeren er det også et livlig torgliv med mange salgsboder og et yrende folkeliv. Så her er det bare å ta del i det når du først er her.

Salgsboder på torget i kvadraturen - foto Geir Johansen.jpg

Ved enden av Kvadraturen mot fjorden langs strandpromenaden - er det flere grøntarealer med flere små koselige parker - som eksempelvis Nupenparken med Nupenfontenen, og parken i kombinasjon med Christianholm festning. Her langs strandpromenaden kan du vandre i et herlig maritimt miljø med flere restauranter hvor du kan få servert fersk velsmakende sjømat i alle varianter, og det samme med både kjøttretter og vegetar.

Skulle du forresten få lyst til å ta en dukkert - for å kjøle deg ned litt på en var sommerdag, er bystranda også i dette samme området og ikke så langt unna, - den er ved enden av Posebyen mot fjorden. Det er vel forøvrig ikke mange steder i Norge du kan oppleve ekte palmer. Men det kan du faktisk oppleve på bystranda. Foruten bystranda er det mange flotte sandstrender i områdene rundt Kristiansand, hvor både barn og voksne kan boltre seg i herlig sjøvann.

Bystranden - foto Geir Johansen.jpg

Det er mye å ta seg til når man først besøker Kristiansand - både for store og små. Dyreparken er bare noen få kilometer unna Her kan hele familien ha noen opplevelser ilag blant en rekke forskjellige dyr, og med mange artige aktiviteter som de yngste garantert vil like. Fra Tømmer-renne til magesjauende karusell.

For den musikkinteresserte er du kommet på rett plass. Her arrangeres det mange konserter og musikkfestivaler i løpet av sommeren. Festivalen Palmesus samler vel 60 000 besøkende hvert år, og har fått klengenavnet "norges største beachparty".

For den mere kulturellt interesserte er det flere kunstgallerier og museer i byen, og Kilden teater og konserthus - er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kulturhuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, og egen restaurant med uteservering.

Kilden teater og konserthus - foto Knut Arne Gjertsen.jpg

Kilden teater og konserthus. Foto Knut Arne Gjertsen


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Kristiansand og nærområdene. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er stor i området.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på  langs kysten både nord, sør, for Kristiansand. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten hvor du kan bli med på båt safari. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Badeplasser i Kristiansand:

I tillegg er det mange flotte strender og badeplasser i skjærgården rundt Kristiansand. Men her må du ha båt, eller komme deg ut dit med båter som frakter deg dit.
Kommunikasjon. Hvordan komme til Kristiansand!

Her finner du :


#
Kristiansand: Christiansholm festning har en unik beliggenhet sentralt i byen med en flott utsikt til den vakre kysten vår. I første etasje finnes en permanent utstilling som forteller litt om festningen og byens historie. Festningen er et lokale som kan brukes til mange formål og som kan leies av…
#
Kristiansand: I Kvadratueren vest for Festningsgata er den koselige Posebyen - som er Kristiansands eldste bydel med ærverdige gamle trehus, og er en av Nord Europas største samling av lav gammel trebebyggelse. Faktisk er Posebyen den eneste delen av byen som stod igjen etter bybrannen i 1892. På…

Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

Se noen flere bilder fra Kristiansand og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Attraksjoner og Severdigheter

I Kristiansand og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter

  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Posebyen -