Dette er en test på toppen


- Sørlandet / Arendal / E18 -


Foto ©: Geir JohansenArendal

Med den herlige skjærgården rett mot Skagerak

Arendal ligger flott til langs sørlandskysten, og godt skjermet fra Skageraks til tider ugjestmilde sjøgang og bølger. Det takket være at Arendal er godt skjermet fra storhavet med de store øyene Tromøya og Hisøy, og alle skjærgårdene utenfor.

Her er det en herlig blanding av skjærgårder, båtliv, den nydelige duften av frisk sjøluft, tang og tare, -  og ikke minst duften av førsteklasses mat av fisk og skalldyr. Å vandre langs kaipromenadene i Arendal er et must alle som besøker stedet må gjøre. Kan nok egentlig si at du ikke har vært i Arendal om du ikke gjør det.

Her er en rekke med flotte restauranter og utesteder hvor du kan nyte et godt sjømatmåltid, med både reker, fisk, og annen sjømat av skalldyr med god drikke til,- og mens du gjør det - nyte roen, stemningen, båtlivet på havnen og folkelivet på land. Spesiellt langs kaipromenadene på begge sider av Pollen! ( Ooops.. om du ikke liker sjømat - får du alt det tenkelige kan i både kjøttretter og vegetar ). Så her er det noe for alle.

Langs Kaipromenaden ved Pollen - foto Geir Johansen.jpg

Tyholmen - Arendals gamle bydel er et lite must å besøke når du er her. Tyholmen ligger på vestsiden av Pollen, og er den eldste og best bevarte bydelen i Arendal sentrum. Her vandrer du rundt i trange gater med flott hvitmalt trebebyggelse. Her finner du også en masse arkitektonisk flotte, fredede og bevaringsverdige hus. På denne same Tyholmen finner du også Arendals gamle rådhus - som enda idag er Norges høyeste trehus. Arendal by er egentlig bebygget på 7 holmer og skjær, med endel fylling imellom.

Arendal har endel flotte severdigheter å vise til for den som besøker stedet. Tyholmen har vi allerede nevnt, også Arendal gamle rådhus. Men byen har en attraksjon i nærheten på Trømøy som virkerlig er verdt et besøk. Nemlig Hove og Hoveskogen. Dette er egentlig et tur og friluftsområde som er vernet og endel av Raet nasjonalpark. Les mer på våre sider om det.  Hoveskogen er bare litt magisk med alle sine trær med de mest rare og futuriske formasjoner - som Ailien her for eksempel. Her er også kilometervis med turstier i et nydelig område, godt tilrettelagt og god fremkommelighet for personer med både rullestol og barnevogn.

Hove og Hoveskogen 012 - Foto Geir Johansen.jpg

Men en av de flotteste severdighetene Arendal har å by på, som flere av byene langs kysten av Sørlandet - er den utrolig flotte skjærgården som ligger utenfor byen og kyststripen. Noe som den egentlig gjør langs hele kysten av sørlandet - mer eller mindre. Her kan du få båtcruise / båtturer i og langs skjærgården som kan gi deg et minne for livet.

Litt av skjærgårdene utenfor arendal - foto Geir Johansen.jpg

( Les mer om hva en Skjærgård er - litt lengre ned på siden ).

Arendal er et flott utgangspunkt til flere steder og attraksjoner på Sørlandet. Kort vei til Kristiansand, kort vei til Risør, Tvedestrand, Grimstad og Lillesand. Du ligger liksom midt i Sørlandets prakt med korte avstander til alt. Du er faktisk nå midt på det blide sørlandet, med sin herlige dialekt og blide imøtekommende folk overalt hvor du ferdes.


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Arendal og nærområdene. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er stor i området.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på  langs kysten både nord, sør, for Arendal. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten hvor du kan bli med på båt safari. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Badeplasser i Arendal:
Kommunikasjon. Hvordan komme til Arendal!

Her finner du :


#
Arendal: Sør på Tromøya finner man det flotte turområdet Hove, og den unike Hoveskogen med alle sine treformasjoner som moder natur har skapt. Hele området ligger på Hoveodden. Hove er et vernet tur,- og friluftsområde på Tromøy som er Sørlandets største øy. Hove - området er regionens mest populære…
#
Arendal: Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge. Vi har lokaler i Arendal og Kristiansand, begge midt i sentrum av byen, nær buss, tog og parkeringshus. I skoleåret tilbyr vi ulike formidlingsprogram, rettet mot barnehage, skole og sfo. Vitensenterets utstilling…

Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Arendal og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Attraksjoner og Severdigheter

I Arendal og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter

  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Hoveskogen -