Dette er en test på toppen

Skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, og består av over 200 skulpturer i granitt, bronse og smijern

Vigelandsparken er en skulpturpark som er en integrert del av Frognerparken. Denne delen av parken med skulpturer og kunst kalles egentlig Vigelandsanlegget. Men har opp gjennom årene tilegnet seg tittelen Vigelandsparken.

Vigelandsparken består av vel 200 skulpturer av Gustav Vigeland, og er en av Norges desidert mest besøkte attraksjoner - med over 1 million besøkende hvert eneste år. Skulpturene i parken er laget av granitt, bronse, og smijern.  Parken ble i all hovedsakelighet oppført i perioden 1940-1949, men er egentlig et resultat av over 40 års arbeid. 

Det er et vakkert skulpturanlegg som er anlagt her, og de mest kjente av skulpturer og statuer er Monolitten, Sinnataggen, og Livshjulet. Står man oppe på platået der Monolitten med alle skulpturene rundt den er, får man en flott utsikt over fontenen, og broen med alle skulpurene som er anlagt langs rekkverket på begge sider av broen.

Når man nå allerede er her, er det virkerlig anbefalt å ta deg en tur rundt i resten av den flotte Frognerparken. 

Gustav Vigeland (født 11. april 1869 i Halse, død 12. mars 1943 i Oslo) var en norsk billedhugger og treskjærer. Han er mest kjent for Vigelandsanlegget i Frognerparken i Oslo – en monumental skulpturpark og en av Oslos – og Norges – mest besøkte attraksjoner med over en million besøkende hvert år.

Vigelands døpenavn var Adolf Gustav Thorsen, men fra 20-årsalderen skiftet han slektsnavn til Vigeland, etter at han en tid hadde brukt navnene om hverandre. Gustav Vigeland var eldre bror av billedkunstneren Emanuel Vigeland. Ref: Wikipedia