- Østlandet / Vestfold / Tjøme / E18 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Verdens Ende

Kategori: Fritid

Type: Utfartssted


Populært utfarts,-og friluftssted på Tjøme

Helt på sydspissen av Tjøme sør for Tønsberg, er det kjente friluftsstedet Verdens Ende. Her er en drøss med holmer og skjær som er forbundet med molo og bruer. På toppen av de høyeste bergene ligger en flott restaurant og det kjente Vippefyret ( som forøvrig Grånissen fra julefilm serien "Jul i Blåfjell " bodde under. Her får du en formidabel utsikt over hele Verdens Ende, Færder nasjonalpark, og langt utover Skagerak.

På sommeren myldrer det av båtliv, og gjester som vet å kose seg, ta livet med ro, og la humla suse på alle de flotte svabergene. Sole seg på bergene, og bruke alle de flotte mulighetene her til et herlig badeliv. Det er også en badeplattform for funksjonshemmede, slik at de også uten problemer kan ta del i det herlige badelivet som er her. Det er virkerlig nydelig her ute blant alle holmene og svabergene. Så det er ikke det minste rart at det er blitt et mektig populært utfart,- og frilusftssted.

Her er også laget en stor og flott grillplass som gjester fritt kan bruke, og Tjøme kommunes tusenårssted er også anlagt her rett ved grillplassen. Her er også gode fiskemuligheter fra alle svabergene og holmene. Moloen som går fra fastlandet til den førsteholmen, danner en rolig og trygg småbåthavn som er vernet fra storhavets bølger når været ikke er fullt så rolig og fint.

Det tar ca 30 min å kjøre fra Tønsberg til Verdens Ende.


  • slide
    Bilder
    Foto ©: Geir Johansen
    - Verdens Ende -


Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 59.058215, 10.407804

Se området med Google street view

Gps: 59°03'29.6"N 10°24'28.1"E

Adresse: Tjøme

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017