Dette er en test på toppen

Norges første nasjonalpark som ble opprettet i 1962

Høyfjellsområdet Rondane er plassert mellom Gudbrandsalen i vest til Atndalen i øst. Rondane nasjonalpark som dekker et område på vel 1000 kvadrat kilomer - ble opprettet i 1962 for å ta vare på et stort, sammenhengende og i det vesentlige urørt fjellområde, ta vare på et høyfjellsøkosystem med et egenartet og variert biologisk mangfold, og ta vare på sentrale leveområder til villreinstammen i Rondane.

Landskapet er både vilt, vakkert, og majestetisk. Her finner du både vide lavdekte fjellvidder og store mektige fjell. I sør er det lavere fjell med avrundede topper, mens i nord er det store og høye fjell med bratte fjellsider og høye fjelltopper - der 10 av dem er over 2000 meter høye. Høyeste fjellet er Rondeslottet som er 2178 meter over havet.

001 A Rondane - foto Geir Johansen.jpg

De 10 høyeste fjelltoppen over 2000 m er Rondeslottet - 2178 moh. Storronden - 2138 moh. Høgronden - 2115 moh. Midtronden vest - 2060 moh. Vinjeronden - 2046 moh. Midtronden øst - 2042 moh. Trolltinden - 2018 moh. Storsmeden - 2016 moh. Digerronden - 2016 moh. Veslesmeden - 2015 moh.

Rondane er et utrolig flott turområde for dem som liker fjell og naturvandringer,- og gjøre det i et magisk fjell og naturområde. Enten det er med tursekk, telt og sovepose på ryggen for lange vandreturer. Eller bare for korte dagsturer, og bestige fjelltoppene i området.Rondane turlandskap - foto Saxifraga-Jan van der Straaten.jpg

Rondane er et av landets mest besøkte områder for fot- og fjellturisme både sommer og vinter, og det er et stort nettverk av oppmerkede turstier i hele området med utgangspunkt ved Rondevassbu som DNT - Den Norske turistforening driver.

Rondvassbu er midtpunktet i Rondane og er en meget populær hytte med fristende topper på alle kanter. Hytta ligger vakkert til i sørenden av Rondvatnet. Rondevassbu er en stor turisthytte med 128 senger. Disse er fordelt på 2-sengsrom, 4 -sengsrom, og sovesaler. Du kan få matservering her, og Rondevassbu har også bevilling for øl, vin og brennevin.

Helt vest i Rondane nasjonalpark finner du Peer Gynt-hytta. Hytta har servering av varme og kalde drikker, rømmevafler og diverse turproviant, og har også overnattingstilbud i hytter for den glade fjellturist.

Rondevassbu i Rondane - foto Ottestad.jpg