- Østlandet / Telemark / Morgedal -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Norsk skieventyr

Kategori: Historie og Kultur

Type: Museum


Museum og opplevelsessenter i Morgedal i Telemark. Morgedal blir kalt skisportens vugge. Det var her den norske skipioneren Sondre Nordheim kom ifra, og med ham startet den moderne skisporten i bakkene her.

På skimuseet i Morgedal kan du lære om norsk ski,- og polarhistorie gjennom ei multimedia-reise som startar 4 000 år tilbake, og endar med dagens snobrett og twintip.

Morgedal blir ikke uten grunn kalt skisportens vugge, og samlingene tar for seg den norske skihistorien, og med vekt på lokale navn som Sondre Norheim, brødrene Mikkjel og Torjus Hemmestveit, og Olav Bjaaland.

Museet gir et innblikk i skikjøringen som fant sted i bakkene i Morgedal 1850 årene, og som var starten på den moderne skiidretten som vi ser i dag. Museet viser også generell skihistorie,- og da ikke minst historien om den norske skipioneren Sondre Nordheim.

Videre forteller utstillingene om kappløpet mot Sørpolen, om Noregs første skivoksfabrikk og sagaen  om den olympiske ilden, i tillegg til en interaktiv utstilling om snowboard og twintip.


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 59.477774, 8.418515

Se området med Google view

Gps: 59°28'40.0"N 8°25'06.7"E

Skimuseet er godt synlig over Morgedalstjønni langs E134 i Morgedal.

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017