- Østlandet / Oslo / Bygdøy / E18 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Kon Tiki museet

Kategori: Museum

Type: Oppdagere / Eventyrere


Thor Heyerdahl ble verdensberømt da han i 1947 krysset Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki, - og senere fulgte han opp den utrolige bragden med de spektakulære seilasene med sivbåtene Ra og Tigris.

Thor Heyerdahl beviste med sine utrolige seilaser med Kon-Tiki, Ra og Tigris, - at mennesker mestret båter og seilet lenge før det fant opp hjulet.

På museet kan man se originalfartøyene han brukte på sine ekspedisjoner som Kon-Tiki flåten og sivbåten Ra II. I tillegg inneholder museet utstillinger med gjenstander fra alle Heyerdahls verdenskjente og eventyrlige ekspedisjoner. Blant annet hans viktige arkeologiske utgravninger på Galapagos, Påskeøya og Túcume. Samt en 30 meter lang hulevandring og undervannsutstilling med en 10 meter lang hvalhai, Thor Heyerdahls bibliotek, og personen Thor Heyerdahl.

Hver dag kl 12:00 kan man se den originale Oscar vinnende Kon-Tiki-filmen i museets underetasje. Museet har også egen butikk. I 2011 ble Thor Heyerdahls arkiver på Kon-Tiki Museet innlemmet i UNESCO`s Memory of the World Archives.

Thor Heyerdahl sa noen sannhetens ord som nok kan beskrive ham og hans eventyrlyst og oppdagertrang:

“GRENSER? JEG HAR ALDRI SETT NOEN. MEN JEG HAR HØRT AT DE EKSISTERER I TANKENE TIL ENKELTE MENNESKER.” – THOR HEYERDAHL

Kon-Tiki museet blir til:

Thor Heyerdahl og Knut Haugland, besetningsmedlem fra «Kon-Tiki», tok initiativet til å bygge Kon-Tiki Museet. Haugland ledet og utviklet stedet i mer enn 40 år, de fleste av dem i tillegg til sitt faste arbeid i Hæren. Internasjonalt kjent for sine dristige aksjoner under vemorksaksjonen, anså Knut Haugland sitt virke ved flere museer som et bidrag til økt kulturforståelse, fred og forsoning. Kon-Tiki Museet ble bygd i flere trinn. Det åpnet dørene første gang 15. mai 1950 i en enkel trebygning, men publikumsinteressen ble snart så stor at det behov for et mer permanent bygg. Det ble tegnet av F.S. Platou og Otto Torgersen og sto ferdig i 1957. For å finansiere bygget, ble «Kon-Tiki»-flåten sendt på Europa-turne. Den var innom både Köln, Amsterdam, Bussel og Paris. I 1978 ble museet utvidet for å huse «Ra II» etter Ra-ekspedisjonen i 1969 og 1970. Ref: Wikipedia

Se været i Oslo
Se værmeldingen på stedet

Se flere bilder av severdigheten


No images were found.

Her finner du Severdigheten på Norgeskartet


Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 59.903496, 10.698019

Se området med Google street view

Gps: 59°54'12.6"N 10°41'52.9"E

Adresse: Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017

xxx