- Østlandet / Oppland / Jotunheimen / Fv51 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Gjendevatn

Kategori: Naturattraksjon

Type: Fjellvatn


Midt i Jotunheimen ligger det store Gjendevatnet med den Kjente fjellryggen Besseggen på høyresiden

Gjendevatnet er både langt og smalt. I luftlinje er innsjøen vel 18 km lang, og er ca 1,5 km på det bredeste. Vatnet har en karakteristisk smaragdgrønn farge på grunn av de store mengdene  med morenemasse som føres ut i vatnet med elva Muru.  Elva Sjoa renner ut fra Gjende ved Gjendesheim, og ender i Gudbrandsdalslågen.

Gjendevatn ( Gjende ) ligger midt i Jotunheimen med fjelltopper på over 2000 meter både nord og sør for vatnet.

Gjendebu som er den eldste hytta til Den Norske Turistforening, ligger i vestenden av Gjende og er ca 995 meter over havet. Man kan komme til hytta ved å følge turistforeningens oppmerkede stier, men det går også båt på Gjende som kan frakte deg til enden av vatnet, og ta stier opp til hytta derifra.

På nordsiden av vatnet ligger Memurubu som er ei turisthytte ved foten av Besseggen, og som du kommer ned til om du går Besseggen fra Gjendesheim. Det blir ikke mer sentralt når du skal oppleve det beste av fjellheimen. På østsiden ligger Gjendesheim hvor man har utsikt til litt flatere partier mot Valdresflya, men også starten på turen opp til Besseggen når man starter fra Gjendesheim. Her er det også både overnatting og restaurant.

Om sommeren går det båtrute mellom disse tre stedene Gjendesheim, Memurubu og Gjendebu.


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Her finner du severdigheten på NorgeskartetSe severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 61.492556, 8.693111

Se området med Google street view

Gps: 61°29'33.2"N 8°41'35.2"E

Befinner seg i Jotunheimen rett etter Valdresflya i retning nord mot Vågå, du ser skiltet avkjøring til venstre. Rett etter broen du ser på Googl street view

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017