- Østlandet / Oslo / E6 - E18 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Ekebergparken

Kategori: Park

Type: Skulpturpark


Skulpturpark i Oslo

Konseptet forteller at parkens visjon er å Skape en unik og mangfoldig kulturminnepark til glede og berikelse for byens befolkning, og en attraksjon for tilreisende. Parken utvikles til et enestående skoglandskap der historie og natur utgjør en spennende enhet og som innbyr til en uforglemmelig opplevelse.

Ekebergparken ligger i en skog som strekker seg fra Kongsveien og Karlsborgvillaen i vest til Ekebergsletta i øst. Parken er 255 dekar stor. Området ligger i de to bydelene Gamle Oslo og Nordstrand, størst areal i sistnevnte. Parkområdet utgjør nordvestre del av det ca. 2200 dekar store og sammenhengende grøntområdet på Ekeberg. Den østlige delen av parken er nokså flat og grenser til Ekebergsletta, mens det meste av parken skrånet ned mot vest, noe som fra mange steder i parken gir god utsikt over fjorden og byen.

Parkområdet domineres av naturtypene rik edelløvskog og gammel furuskog tett skogspreg, tilsynelatende lite kulturpåvirket. Eldre fotografier viser at den tette løvskogen og undervegetasjonen har kommet de senere år, med mindre parkskjøtsel og beitetrykk. Da skogen fikk mindre skjøtsel fra ca. 1980, vokste den åpne furuskogen igjen med løvtrær. 

Kilde og tekst: Wikipedia

Se været i Oslo
Se værmeldingen på stedet

  • slide
    Bilder
    Foto ©: Geir Johansen

No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 59.898525, 10.759644

Se området med Google view

Gps: 59°53'54.7"N 10°45'34.7"E

Adresse: Ekebergparken, 1181 Oslo

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017

xxx