Dette er en test på toppen

Et spennende og attraktivt uterom langs kaipromenaden ved Oslofjorden i Oslo sentrum

Aker Brygge er blitt et populært utfartsted både for tilreisende og byens egne innbyggere. Det er virkerlig flott her langs den lange kaipromenaden ved Oslofjorden, med god utsikt mot Akershus festning rett over fjordbotn, utsikt mot bysentret og rådhuset til venstre, og utsikt utover oslofjorden til høyre. For få år siden i 2014 ble Aker Brygge området, - utvidet med det nye Tjuvholmen området som ligger syd for Aker brygge, - og hvor begge kaipromenadene forbindes med en gangbro.

Selve kaipromenaden er flott anlagt med spennende arkitektoniske løsninger, flere utstikkere og trappeavsatser ned mot fjorden, utsatte benker hvor de besøkende kan sette seg ned å bare ta livet med ro, nyte utsikten og det yrende folkelivet som er her, og det like yrende båtlivet på fjorden. Langs en stor del av kaipromenaden og gjestebrygge ligger det fritidsbåter hele sommeren da kaien er innrettet som gjestehavn. Så her er det mange flotte og varierende synsinntrykk å få i alle retninger.

flytende restaurant og utsikt mot akershus festning - foto Geir Johansen.jpg

Langs hele kaipromenaden ligger restaurantene med uteservering på rekke og rad. Også flytende restauranter fortøyd til kaien. Så her kan du nyte god mat og drikke i finværet blandet med godt selskap. Det er faktisk over 20 restauranter, barer og kafeèr på Aker Brygge, og det nye Tjuvholmen området. Her er det koselige handlegater med mange forskjellige butikker - hvor du kan fornye garderoben om du vil.

handleområde aker brygge 2 - foto Geir Johansen.jpg

Bygningsmassen langs Aker brygge og Tjuvholmen er arkitektonisk flott og variert, og det samme inne i butikk området.

Tjuvholmen :

Det nye området Tjuvholmen er delt i tre av kanaler - hvor de forskjellige delene er forbundet med gangbroer over kanalene. Her finner man også som på Aker Brygge både restauranter med uteservering og butikker. Her er også parker, egen badestrand, badebrygge, kunst og kulturtilbud.

tjuvholmen - badestrand 001- foto Geir Johansen.jpg

Her finner du også det nye  Astrup Fearnley Museet med en utvendig arkitektur, og den karakteristiske takbuen som du ser på lang avstand. Faktisk helt fra du begynner din vandring langs kaipromenaden ved Oslo sentrum. Her - rett ved Astrup Fearnley Museet - finner du også det 90 meter høye gjennomsiktige utsiktstårnet Tjuvtitten med glassheis, - som allerede har rukket å bli en attraktiv turistattraksjon.