Hjem Reisemål Østlandet Severdigheter

Besseggen.jpg

Østlandet

Les mer
Close Page View
Heddal_stavkirke_001_-_Foto_Geir_Johansen.jpg

Severdigheter

Du er nå på siden Attraksjoner og Severdigheter

Les mer
Close Page View
Rondane_001_-_foto_Geir_Johansen.jpg

Opplevelser

Les mer
Close Page View
Pa_vandring_langs_Aker_brygge_i_Oslo_-_foto_Geir_Johansen.jpg

Byer og Steder

Les mer
Close Page View

Attraksjoner og Severdigheter


Finn attraksjoner og severdigheter på Østlandet

Vigelandsparken_001_foto_Geir_Johansen.jpg
Blaafarveverket_005_-_foto_Geir_Johansen.jpg

Her finner du attraksjoner og severdigheter på Østlandet. Se på uthevede severdigheter, eller bruk tags over søkeresultatene for å filterere søket. Her finner du severdigheter som burde dekke enhvers interesse, og kanskje du kan finne noe du liker selv om det ikke var din interesse i utgangspunktet.


Siden er under arbeide, men du kan finne attraksjoner fra Østlandet lengre ned på siden. 

  • slide

    Fremhevede

Noen fremhevede Attraksjoner og Severdigheter fra landsdelenSøk og finn Attraksjoner og Severdigheter

Når du klikker på et fylke eller " Alle severdigheter ", åpnes resultatene i en annen side som er raskere å søke på.

Aker brygge og Tjuvholmen

Et spennende og attraktivt uterom langs kaipromenaden ved Oslofjorden i Oslo sentrum. Langs hele kaipromenaden ligger restaurantene med uteservering på rekke og rad. Her kan du nyte god mat og drikke i finværet i godt selskap. Det er faktisk over 20 restauranter, barer og kafeèr på Aker Brygge, og det nye Tjuvholmen området. Her er det koselige handlegater med mange forskjellige butikker.

Akershus festning

Oslo: Er en av de mest betydningsfulle festningene gjennom hele norgeshistorien, og har vært sentrum for nasjonens vekst og utvikling gjennom 700 år. Akershus festning - er en festning og et kongelig slott fra middelalderen. Den var, med et avbrudd fra 1815 til 1820, en operativ militær festning fram til 1850. Det aller meste av festningen er åpen for publikum. To museer – Forsvarsmuseet og Norges Hjemmefrontmuseum – har tilhold der.

Anders Jahres villa

Sandefjord: Anders Jahres herskapsbolig på Midtåsen i Sandefjord. Villaen på den 60 mål store eiendommen Midtåsen ble bygget 1933 og ble tegnet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg. Hele eiendommen består av et hovedbygg, portnerbolig, ombygget drivhus samt hage / park. Hovedhuset ligger på en 60 mål stor tomt med tilhørende parkanlegg. Huset ble bygget i 1931-34 og omgjort/påbygget i midten av -50 årene og ferdigstilt ved innvielsen av " Arnebergstuen " i 1960.

Bærums verk

Oslo: Historisk handelssted med over 40 spennende butikker, verksteder, gallerier og spisesteder. Navnet Bærums Verk - kommer av jernverket Bærums verk som var anlagt av Paul Smelter i 1610 etter ordre fra Kong Christian IV, og ble flyttet til sitt nåværende sted ved elven Lomma i 1641. Nå er Bærums Verk et populært handelssted med over 40 butikker, verksteder, gallerier, glassblåsere, møbelsnekkeri, strikk og vev, kunst og håndverk, og spisesteder.

Blaafarveverket

Modum: Det var Norges største industribedrift på 1800-tallet, og utviklet blåfarve fra koboltmalm. 1. april 1776 blir Det kongelige Modumske Blaafarveværk stiftet av Kong Christian 7. Blaafarveværket ble aldri noe overskuddsforetak, men det var likevel en av få bedrifter med varig betydning, og spilte en viktig rolle i norsk handel med blant annet Danmark.

Blaafarveverket - Koboltgruvene

Koboltgruvene strekker seg over et område på tre kilometer i Skuterudåsen. Det var her koboltmalmen ble funnet i 1772, og dannet grunnlaget for Blaafarveværket. Koboltgruvene som på midten av 1800-tallet var Norges største arbeidsplass med over 1200 ansatte og over 1800 fastboende er et fantastisk område som åpenbarer seg når du kommer opp.

Bogstad gård

Oslo: På Bogstad Gård kan du få omvisning i den vakre hovedbygningen fra 1700-tallet, se noen av utstillingene eller besøke Café Grevinnen. Barna kan hilse på dyrene, og den engelske landskapsparken er godt egnet for spaserturer. Hovedbygningen ligger med fasaden ut mot Bogstadvannet.

Det kongelige slott

Oslo: lottet og hovedresidensen til Norges Konge. Det kongelige slott ligger på Bellevue-høyden, ved enden av Karl Johan - Oslos hovedgate. Slottet er et av landets viktigste enkeltbygg, og et viktig symbol for norsk historie etter 1814. Byggearbeidene startet i 1824, og det var Kong Carl Johan som la ned grunnstenen 1. oktober 1825. Slottet ble innviet av Kong Oscar I, 26. juli 1849.

Drøbak akvarium

Drøbak akvarium ligger flott plassert ved havnen og havnepromenaden. Her finnes det 14 akvarier, 2 store tanker, og et berøringsbasseng med ulike typer dyr fra havet. I berøringsbasseng kan både voksne og barn kan studere, og forsiktig kjenne på sjøstjerner, strandkrabber, små flyndrer og andre små dyr. Akvariet har mange spennende arter å vise deg, blant annet kan du komme tett innpå den mystiske havålen Morgan, og se det fryktinngytende gliset til steinbiten Hugo som er maskoten til akvariet.

Dypedalsgruva

Kragerø: Dybedalsgruva er lokalisert nærmest midt i Kragerø sentrum. Her ble det utvunnet apatitt som er et fosfatmineral som er blitt mye brukt i gjødningindustrien. I 1854 begynte firmaet Evans og Atkins i Birmingham gruvedrift etter apatitt i Kragerø og nærmeste omegn. I den første perioden fra 1854 til 1859 ble det tatt ut ca. 5000 tonn. Det engelske firmaet drev også nikkelgruver i Bamble, men trakk seg ut i 1860 og overlot all drift til brødrene Tellef og Johan Martin Dahll i Kragerø. Apatittgruvene i Kragerø lå like i nærheten av hverandre: Dypedal, Løkken og Haukedal.

Finn Attraksjoner og Severdigheter på kartet


© GoTo Norway 2017

xxx