Dette er en test på toppen


- Østlandet / Tønsberg / E18 -


Foto ©: Geir JohansenTønsberg

Tønsberg er etter historien Norges eldste by

Tønsberg er Vestfold`s største tettsted pr. januar 2019. Det tiende største tettstedet i landet, og etter historien Norges eldste by. Den er basert på Snorre Sturlassons kommentar om at Harald Hårfagre overvintra der året før slaget i Hafrsfjord. Byen ble grunnlagt i vikinge tiden, så her er det uansett snakk om viktig Norsk viking historie - som det forøvrig er å finne flere steder rundt Tønsberg.

Deriblant Gokstadhaugen ved Sandefjord der det kjente vikingeskipet Gokstadskipet ble funnet, og Osberghaugen ved Tønsberg der Osebergskipet ble ble funnet. Begge med historie tilbake til vikinge tiden. På havnen i Tønsberg finner du en nøyaktig kopi av Osebergskipet.

Slottsfjellet med det kjente tårnet som er til minne om tusenårsjubileet i 1871- ruver godt over byen, og er blitt et kjent landemerke for Tønsberg. Her får du en formidabel utsikt over Tønsberg og områdene rundt byen. På Slottsfjellet finnes det også rester av Skandinavias største middelalderborger. Rett nedenfor Slottsfjellet, kan du i flotte naturomgivelser besøk Slottsfjellmuseet og lære mye om byens historie. Her finner du også Seterkafeen i nærheten - der du kan slappe av med god mat å drikke når du alikevel er her oppe.

Tønsberg er en flott og koselig by. Der sentrum og torget er konsentrert rett over og i kort avstand fra kaipromenaden, og fra torget går det koselige handlegater i flere retninger. Et must å besøke når du er i Tønsberg, er kaipromenaden med sine gamle flotte trebygninger hvor det er mange restauranter med uteservering og hoteller. Her kan du vandre langs kaipromenaden med et yrende folkeliv i et maritimt miljø, eller nyte god mat å drikke på en av restaurantene å samtidig beskue det livlige båtlivet på kanalen.

I Tønsbergområdet finnes det mange flotte badestrender som tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert eneste år. Noen av strendene er Lilleskagen, Fjærholmen, Ringhaugstranda, og Skallevollstranda. I tillegg til de utrolig flotte bademulighetene på Verdens Ende`s herlige holmer og svaberg.

Færder som grenser opp til Tøsberg inneholder øyrikene Nøtterøy og Tjøme. Her finner du flott natur, svaberg, og mange flotte gjestehavner for den som reiser med båt. Ta deg en tur til øyperlen Hvasser, med mange svaberg, bukter,  badestrender, overnattingsteder og spisesteder. Her kan du bare nyte late sommerdager å la humla suse. Kanskje du vil overnatte i koselige hytter med sjøutsikt? Ja det kan du her!

Du kan ikke være her uten å ta turen ut til Verdens Ende i Færder nasjonalpark - som er et utrolig populært utfarts,- og friluftssted helt på sørspissen av Tjøme. Mange svaberg, holmer og skjær som er forbundet med broer. Her er det et yrende folkeliv på sommeren med både badegjester som du finner på hvert et svaberg og skjær, og båtgjester både i småbåthavnen og på fjorden. På toppen av de største begene på land finner du både restaurant i besøkssentret, og det kjente vippefyret. Færder nasjonalpark består av mer enn 700 holmer, skjær og sund.


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Tønsberg og nærområdene. Men vær tidlig ute å bestille overnatting for å være sikker. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er likevel stor om du bare skulle droppe innom.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på oslofjorden og langs kysten både nord, sør, og øst for Tønsberg. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Kommunikasjon

Kommunikasjon til og fra Tønsberg, og kommunikasjon innenfor byens grenser.

Badestrender
Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.


Se en PopUp bildevisning fra Tønsberg og nærområder

Klikk på bildet å se en PopUp bildevisning fra Tønsbergsområdet
#
Tønsberg: Slottsfjelltårnet ble bygget på Slottsfjellet for å markere Tønsberg by sitt 1000 års jubileum i 1888. Tårnet er blitt en kjent attraksjon, og er et landemerke for byen. På slottsfjellet finner man også ruinene av en kirke og Tunsberghus festning fra middelalderen. Fra toppen av tårnet…
#
Tønsberg / Tjøme: Populært utfarts,-og friluftssted på Tjøme. Helt på sydspissen av Tjøme sør for Tønsberg, er det kjente friluftsstedet Verdens Ende. Her er en drøss med holmer og skjær som er forbundet med molo og bruer. På toppen av de høyeste bergene ligger en flott restaurant og det kjente…

Her er stedet på Norgeskartet


Kommunikasjon til og fra Tønsberg, og i Tønsberg

Kommunikasjon til og fra Tønsberg, og kommunikasjon innenfor byens grenser. Her får du informasjon om hvordan komme deg til Tønsberg, og hvordan komme deg rundt i Tønsberg både til Attraskjoner og Severdigheter, og videre til andre steder rundt i Tønsberg. Klikk på bildet!

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

 • slide
  Bilder
  Foto ©: Geir Johansen
  - Langs kaipromenaden -

Se noen flere bilder fra Tønsberg by og nærområder

Her er noen få utvalgte bilder. Flere bilder på egen bildeside.


Flere bilder kommer på egen bildeside
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Slottsfjellstårnet -