- Østlandet / Son / E6 -


Foto ©: Geir JohansenSon

Liten idyllisk kystby langs østsiden av Oslofjorden

Son er en idyllisk liten kystby i Sonsbukta på østsiden av Oslofjorden mellom Drøbak og Moss, - med Oslofjordens dypeste naturlige havn. Sentrum av byen er lite, og konsentrert langs havnen og kaipromenaden. Med et flott lite torg og park med lekeapparater for barn beliggende til havnepromenaden, båthavnen, og med en herlig utsikt mot fjorden. Langs både torget og kaipromenaden er det flere flotte utesteder, puber, og restauranter. Samt hotell og overnatting både i og rundt Son. I tillegg til at det også er flere gallerier og forretninger i flere varianter i kort gangavstand. Son er et lite kunstsentrum med mange etablerte kunstnere, og flere gallerier.

IMG_20200530_122616 langs havnepromenaden og båtliv 001-722 foto Geir Johansen.jpg

I sommerbyen Son er det et yrende folkeliv når våren og sommeren gjør sitt inntog og båtfolket har startet sin sesong. I hele sommersesongen er folketallet i Son mangeboblet i forhold til resten av året. Stedet har en imponerende båthavn med vel 1000 båter, og flere populære gjestehavner for dem som ønsker å besøke stedet med båt. Noe forøvrig veldig mange gjør i løpet av sommeren.

IMG_20200530_122448 Son - Båtliv på fjorden 001- 722 - foto Geir Johansen.jpg

Det er et yrende båtliv på fjorden hele sommeren, og Son`s idylliske beliggenhet tilltrekker seg en mengde båter i alle størrelser og varianter. Stedet har også en stor kolonialbutikk som er åpen hver dag, også søndag og helligdager beliggende langs havnen - samt Vinmonopol vegg i vegg med butikken.

Her kan du bare nyte sommeren med god mat å drikke langs kaipromenaden, og både se på, og være endel en del av det yrende folkelivet som foregår både langs promenaden, i sentrum, og på fjorden. Vandre langs trange gater og smug med flotte gamle trehus fra hollendertiden, hvor endel er hvitmalte og kan minne om sørlandets idylliske små kystbyer. Vel 200 av de gamle trehusen er registrert som værneverdige.

 

Nede ved havnen finner du Son Kystkultursenter som er spredt i flere bygninger. Her kan du besøke et gammelt fiskerhus hvor du blant kan annet lære om tro og overtro blant fiskere. Kystkultursenteret har også en smiebygning, strandsitterbolig, og museumsbrygge for eldre trebåter og en slipp.

Du kan besøke Jostushuset som forteller historien om et fiskerhjem, og gjennom hele sommersesongen er det en rekke aktiviteter for små og store. Blant annet onsdagsforedrag med ulike temaer. Når du først er her må du få sett den godt bevarte smia fra Sons gamle båtbyggeri, og spøytehuset til Soon Brandvæsen. I smia har også en lokal gullsmed åpnet verksted.

I både  Son og nærområder, er det mange flotte badestrender, og drøssvis av svaberg for dem som ønsker å ta seg en dukkert, og bare nyte late dager i sommervarmen. 

Sonsstranda: Ligger ca 50 meter fra parkeringsplass, flotte svaberg,toaletter, stupebrett, og tennisbane.

Skutebaugen: Fin sandstrand og svaberg.

Breivikbukta: Svaberg, sandstrand og gressplen. Parkering på stranda. Sandvollybane og petanqebane.

Mostranda: Lang fin sandstrand

 


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Son og nærområdene. Men vær tidlig ute å bestille overnatting for å være sikker. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er likevel stor om du bare skulle droppe innom.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på oslofjorden og langs kysten både nord, sør, for Son. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.

Se været i Son
Se værmeldingen på stedet


Badestrender og badesteder
- Sonsstranda

Sonsstranda
- Skutebaugen

Skutebaugen badestrand
- Brevikbukta
Brevikbukta
- Mostranda
Mostranda
Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.


Son kystkultursenter

Son: Son kystkultursenter ligger midt i Son sentrum ved Glenneparken, flott plassert rett ved havnen og havnepromenaden.Senteret består av ialt tre bygninger, en slipp for trebåter, og en museumshavn hvor det på sommeren ligger flere flotte gamle trebåter på havnen ( museumshavnen ) langs…

Thornegården

Son: Fredet bygning fra 1640, og Oslofjordens nest eldste bygning. Med arkitektur som har trekk fra renessanse, barokk og rokokko. Bygningen er egentlig et bindingsverkhus i nerderlenderstil ( Hollenderstil ) - med eksteriør og fasade i utmurt bindingsverk av Hollandsk hvitkalket murstein. I…

Hvordan komme hit !

Med fly : Kan du enten landet på Oslo lufthavn Gardermoen og Torp ved Sandejord, og ta ordinært tog, flytoget eller buss til Oslo sentralstasjon, og videre tog eller buss derfra til Sonsveien stasjon. Fra Sonsveien stasjon går det buss til Son sentrum.

Med bil: Son ligger i kort avstand fra E6, og avkjøringen fra E6 er rett ved Sonsveien stasjon. 


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

 • slide
  Bilder
  Foto ©: Geir Johansen
  - Spisested ved havnen -

Se noen flere bilder fra Son og nærområder

Her er noen få utvalgte bilder. Flere bilder på egen bildeside.

Flere bilder kommer også på egen bildeside
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Den gamle slippen -

Attraksjoner og Severdigheter

I Son og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter 

Son kystkultursenter

Son: Son kystkultursenter ligger midt i Son sentrum ved Glenneparken, flott plassert rett ved havnen og havnepromenaden.Senteret består av ialt tre bygninger, en slipp…

 

Thornegården

Son: Fredet bygning fra 1640, og Oslofjordens nest eldste bygning. Med arkitektur som har trekk fra renessanse, barokk og rokokko. Bygningen er egentlig et…


Finn flere Severdigheter i Son, nærområder, og på Østlandet

Flere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen
  - Båtliv på fjorden -

Aktiviteter og Opplevelser i Son og nærområdene


Aktiviteter og Oppevelser blir lagt ut fortløpene. Både fra de som vi skriver om og anbefaler, - og fra opplevelsesaktører som ønsker å være oppført på våre sider og synlige for våre lesere.

 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen

Fasiliteter i Son og på Østlandet

Finn Hotell og ovenatting, Restauranter og spisesteder, og Campingplasser i og rundt Son, og på Østlandet.© GoTo Norway 2017

xxx