Dette er en test på toppen


- Østlandet / Skien / E18 - Rv36 - Fv32


Foto ©: Geir JohansenSkien

Skien blir ofte omtalt som hovedstaden i Telemark med vel 50 000 innbyggere

Skien blir ofte omtalt som hovedstaden i Telemark med vel 50 000 innbyggere, og ligger plassert innerst i skienselva. Den verdenskjente dramatikeren Henrik Ibsen var født og oppvokst i Skien. Byen er også kjent som "kanalbyen" da Telemarkskanalen har sin start her. Telemarkskanalen er vannveien som går fra Skien til Dalen med tre kanaler og flere sluseanlegg.

Det er flere båter som går opp hele ruten fra Skien til Dalen gjennom alle 8 sluseanleggene, og har i årtier vært en populær turistattraksjon som tilltrekker seg tusenvis av turister hvert år. 

Skien har et rikt kulturliv og egen teaterscene, og flere kjente jazzmusikere har sitt opphav i byen. Byen arrangerer matfestivalen Mersmak, Parkjazz, og en rekke konserter, teaterforestillinger og idrettsarrangement. Det er også tre visningssenter for samtidskunst i byen.

Bryggeparken nede ved havnen er et flott friluftsområde med kaipromenade langs hele parken. Torget og sentrum av byen kommer du til ved å følge Henrik Ibsens gate. Her ser du Ibsenparken ved torget, og kirken litt lengre opp i kirkegata.  Skiens tidligere kirke Christianskirken -brant i den store bybrannen i 1886, og dagens kirke som ble bygget etter bybrannen stod ferdig i 1894. 

Henrik Ibsen museet er hans barndomshjem gjennom 7 år, og ligger vel 5 km nord for Skien. Snipetorp er Skiens eldste bebyggelse, og overlevde bybrannene i 1854 og 1886. Her vil du finne det gamle Skien med sammenhengende trehusbebyggelse fra slutten av 1700-tallet.

Telemark museum er en herskapelig gård som har huset flere fine, tradisjonsrike familier fra Skien, mest kjent for ettertiden er Niels Aall. Her er det også restaurant, og lekeplass for barn.

 


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Skien og nærområdene. Men vær tidlig ute å bestille overnatting for å være sikker. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er likevel stor om du bare skulle droppe innom.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på oslofjorden og langs kysten både nord, sør, og vest for Larvik. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Kommunikasjon

Kommunikasjon til og fra Skien, og kommunikasjon innenfor byens grenser.

Badestrender
Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.


Se en PopUp bildevisning fra Skien og nærområder

Klikk på bildet å se en PopUp bildevisning fra Skienområdet
#
Telemarkskanalen - vannveien - fra Skien til Dalen som går gjennom 8 sluseanlegg stod ferdig i 1892. Den ble da i europeiske reisehåndbøker betegnet som et " verdens åttende underverk ". Det kan man godt forstå når man ser hvilket enormt arbeide, og hvilken beundringsverdig ingeniørkunst,- som er…
#
Lunde: Kjeldal sluse er det nest øverste sluseanlegget i Bandak–Norsjøkanalen og sto ferdig i 1892. Slusen er en del av Telemarkskanalen som går fra Skien og helt opp til Dalen. Sluseanlegget ligger i Straumen mellom Hogga sluser og Lunde sluse. Løftehøyden er 3 meter og består av et slusekammer.…

Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Kommunikasjon til og fra Skien, og i Skien

Kommunikasjon til og fra Skien, og kommunikasjon innenfor byens grenser. Her får du informasjon om hvordan komme deg til Skien, og hvordan komme deg rundt i Skien både til Attraskjoner og Severdigheter, og videre til andre steder rundt i Skien. Klikk på bildet!

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

 • slide
  Bilder
  Foto ©: Geir Johansen
  - Skien -

Se noen flere bilder fra Skien og nærområder

Her er noen få utvalgte bilder. Flere bilder på egen bildeside.

Flere bilder kommer også på egen bildeside
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Telemarkskanalen -