Dette er en test på toppen


- Østlandet / Kragerø / E18 -


Foto ©: Geir JohansenKragerø

Byen Kragerø ble av Edward Munch omtalt som " Perlen blant kystbyene " og malte verket sitt " Solen og Historien " her

Idyllisk trehusbebyggelse, trange gater med små butikker, og flotte kaipromenader på begge siden av indre havn. Maritimt miljø, og et yrenede båtliv både i havn og på fjord. Det er egentlig Kragerø i korte trekk. Her finner du mange småkafeer, restauranter, og barer langs gatene, og nede ved kaipromenaden i havneområdet. Hele sommeren er det kjente både nasjonale og internasjonale artister som har konserter her. Så her er det et yrende liv for alle.

Sommeren er virkerlig blomstringstiden for denne lille byen. Da er det et yrende folkeliv her, og ikke minst som nevnt - båtliv. Denne perlen av en kystby er som en magnet på både turister og båtfolk. Ikke rart egentlig. Her ligger byen genuint plassert langs Telemarkskysten, mellom mange øyer holmer og skjær - godt skjermet fra Skagerak`s til tider ugjestmilde vær, vind og sjøgang. Altså et perfekt utgangspunkt for et helig båt, og maritimt liv.

Byen Kragerø ble av Edward Munch omtalt som " Perlen blant kystbyene " og malte verket sitt " Solen og Historien " her , og " Denne byen burde males! " sa Christian Krohg da han var på besøk i Kragerø. Vi må få lov å si oss enige i begge to! I tillegg var Theodor S. Kittelsen født, oppvokst og virket her i sine levedager. Kittelsen var,- og er en kjent norsk maler, tegner og bokkunstner.

Det er vel 495 øyer, holmer og skjær i Kragerøområdet, så her er det utforskningsmuligheter an mass for de med båt, og med 190 ferskvann innenfor kommunens grenser, er det også store muligheter for dem som ønsker å ta ryggsekk og telt på ryggen å vandre i den flotte naturen i området her. Her er det faktisk noe for alle og enhver !

Sentrum av Kragerø er egentlig konsentret rundt havnen og like ovenfor havnen på nord - øst siden, med trange gater, flott trehusbebyggelse i et koselig intimt miljø. Det er virkerlig en fornøyelse å vandre rundt her med små spesialbutikker som man savner mange andre steder, kafeer, barer og spisesteder. Det er som de har oppdaget noe andre ikke har - for å gjøre byen - hele byen - til et samlingspunkt for både seg selv og de besøkende. Det bare må oppleves! Det er et så intimt flott miljø at det kan bare beskrives som - herlig!

 


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Kragerø og nærområdene. Men vær tidlig ute å bestille overnatting for å være sikker. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er likevel stor om du bare skulle droppe innom.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på oslofjorden og langs kysten både nord nord og sør for Kragerø. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Kommunikasjon

Kommunikasjon til og fra Kragerø, og kommunikasjon innenfor byens grenser.

Badestrender
Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.


#
Kragerø: Dybedalsgruva er lokalisert nærmest midt i Kragerø sentrum. Her ble det utvunnet apatitt som er et fosfatmineral som er blitt mye brukt i gjødningindustrien. I 1854 begynte firmaet Evans og Atkins i Birmingham gruvedrift etter apatitt i Kragerø og nærmeste omegn. I den første perioden fra…
#
Kragerø: Kystfortet på Gunnarsholmen ble trolig bygd på 1600-tallet. I 1808 forsøkte den engelske fregatten "Tartar" og tre andre skip å innta byen, men ble jagd ut i åpent hav igjen av kanonene på Gundersholmen. Fortet er i dag restaurert, og det smeller fortsatt fra kanonene, i alle fall 17. mai.…

Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Kommunikasjon til og fra Kragerø, og i Kragerø

Kommunikasjon til og fra Kragerø, og kommunikasjon innenfor byens grenser. Her får du informasjon om hvordan komme deg til Kragerø, og hvordan komme deg rundt i Kragerø både til Attraskjoner og Severdigheter, og videre til andre steder rundt i Kragerø. Klikk på bildet!

Se noen flere bilder fra Kragerø og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Attraksjoner og Severdigheter

I Kragerø og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter

  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Kirken med monument -