- Østlandet / Drøbak / E6 -


Foto ©: Geir JohansenDrøbak

Koselig liten kystby på østsiden av Oslofjorden

Drøbak er en koselig liten kystby som ligger idyllisk til på østsiden av Oslofjorden, og ganske så nøyaktig på miden av Oslofjorden i dens lengde, og der Oslofjorden er på sitt smaleste ved Drøbaksundet. Drøbak har også fått betegnelsen " badebyen " på grunn av sine mange flotte strender og badeplasser. Byen har heldigvis ikke gått i fellen med mange store kjøpesentra og varehus. Så her kan du vandre i gatene, og atter kjenne gleden av - å endelig kan stikke innom små koselige butikker i alle varianter.

Fra Drøbak kan du se Oscarsborg festning som virkerlig ble kjent da festningen var i sentrum for senkingen av den Tyske kryssen "Blücher " morgenen den 9. april 1940. Krysseren transporterte tyske soldater og byråkrater for en planlagt overtagelse av Oslo. Men kommandant Eriksen på Oscarsborg festning fikk på eget initiativ satt en effektiv stopper for det da krysseren ble senket. Det går båt fra Drøbak til Oscarsborg festning hvor det både er museum og restaurant.

Gamlebyen i Drøbak er virkerlig verd et besøk med sine trange gater, gamle trehus, og pittoriske bygninger. Du kjenner en herlig stemning ved å vandre rundt i gatene her. Det er noe med Drøbak og blomster - for her er en overveldende og flott dekorasjon med blomster ved mange eiendommer og hus. Og ikke å forglemme - her finner du også Nordens eneste helårsåpne Julehus. Tregaardens julehus. Ikke prøv å si til en fra Drøbak at julenissen kommer fra andre steder i verden enn akkurat  "herfra" :-)

Havnen og havnepromenaden i Drøbak er et kapittel for seg selv. Det er rett å slett nydelig å vandre rundt her med alle synsinntrykkene både fra byen, områdene rundt havnen, og med " den " utsikten mot Oslofjorden og Drøbaksundet. Her er det et yrende folkeliv på sommeren med turister, båtfolk i sine båter både på havn og fjord, samt fotte utesteder og serveringssteder med fjordutsikt.

Blir du lei av havnen for en liten stakket stund, så er det bare å ta en tur til byparken og badeparken som bare ligger et lite steinkast unna. Og selvfølgelig ligger de begge rett ved fjorden og havet i denne vakre kystbyen. Det er også foruten den flotte badeparken med stupetårn og svaberg, flere fine strender og badeplasser i kort avstand. Utsikten fra svabergene ved badeparken og de fleste andre badeplassene blir du aldri lei av. Her nyter du utsikten mot fjorden og et myldrende båtliv med alt fra seilbåter til store ferger og cruiseskip. Det er bare å la seg rive med å nyte utsikten og stunden.

Med Drøbak som utganspunk har du mange flotte steder i kort nærhet som du kan utforske som blant annet det lille idylliske stedet Hvitsten - med sin flotte badestrand, Ramme gård, og kjent for at skipsreder Fred Olsen har sitt opphav herfra. Du er også bare vel 35 km fra Oslo med alle severdighetene som finnes der. 37 km fra Moss, og 69 km fra Fredrikstad og Gamlebyen, med øyriket Hvaler like ved.

 


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Drøbak og nærområdene. Men vær tidlig ute å bestille overnatting for å være sikker. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er likevel stor om du bare skulle droppe innom.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på oslofjorden og langs kysten både nord, sør, for Drøbak. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.Badestrender og badesteder
- Badeparken

Badeparken
- Parrstranda
Parrstranda
- Torkilstranda
Torkilstranda
- Skiphelle
Skiphelle
Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.


Se en PopUp bildevisning fra Drøbak og nærområder

1138x250-foto_Geir_Johansen.jpg
Klikk på bildet å se en PopUp bildevisning fra Drøbakområdet

Drøbak akvarium

Drøbak akvarium ligger flott plassert ved havnen og havnepromenaden. Her finnes det 14 akvarier, 2 store tanker, og et berøringsbasseng med ulike typer dyr fra havet. I berøringsbasseng kan både voksne og barn kan studere, og forsiktig kjenne på sjøstjerner, strandkrabber, små flyndrer og andre små…

Havfruene i Drøbak

Havfruene i Drøbak er tre skulpturer utført av Reidar Finsrud, som er støpt i bronse. Havfruene ble avduket i Drøbak båthavn 10. april 1999. Ingeborg Lane har donert pengebeløpet som finansierte havfruene i Drøbak. Havfruene finner du ved Akvariet og starten på moloen ved havnen.


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

 • slide
  Bilder
  Foto ©: Geir Johansen
  - Drøbak -

Se noen flere bilder fra Drøbak og nærområder

Her er noen få utvalgte bilder. Flere bilder på egen bildeside.


Flere bilder kommer også på egen bildeside
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Havfruene i Drøbak -

Attraksjoner og Severdigheter

I Drøbak og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter 

Drøbak akvarium

Drøbak akvarium ligger flott plassert ved havnen og havnepromenaden. Her finnes det 14 akvarier, 2 store tanker, og et berøringsbasseng med ulike typer dyr fra havet. I…

 

Havfruene i Drøbak

Havfruene i Drøbak er tre skulpturer utført av Reidar Finsrud, som er støpt i bronse. Havfruene ble avduket i Drøbak båthavn 10. april 1999. Ingeborg Lane har donert…

 

Thornegården

Son: Fredet bygning fra 1640, og Oslofjordens nest eldste bygning. Med arkitektur som har trekk fra renessanse, barokk og rokokko. Bygningen er egentlig et…


Finn flere Severdigheter i Drøbak, nærområder, og på Østlandet

Flere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen
  - Badepaerken -

Aktiviteter og Opplevelser i Drøbak og nærområdene


Aktiviteter og Oppevelser blir lagt ut fortløpene. Både fra de som vi skriver om og anbefaler, - og fra opplevelsesaktører som ønsker å være oppført på våre sider og synlige for våre lesere.

 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen

Fasiliteter i Drøbak og på Østlandet

Finn Hotell og ovenatting, Restauranter og spisesteder, og Campingplasser i og rundt Drøbak, og på Østlandet.© GoTo Norway 2017

xxx