Dette er en test på toppen


- Østlandet / Drammen / E134 - E18 -


Foto ©: Geir JohansenDrammen

Byen som ligger idyllisk plassert på begge sider av Drammenselva

Drammen ligger flott plassert innerst i Drammensfjorden, og med byen på begge sider av Drammenselva som renner gjennom byen. Drammen har vært igjennom en formidabel utbygging og byfornying de siste årene, og er blitt en virkelig flott by. Før var Drammen en by man bare reiste gjennom - nå er det en by man stopper opp i, - og gjerne har byen som reisemål.

Det er spesiellt på begge sider langs elven det har vært en massiv utbygging. Med flotte arkitektoniske bygg, og da spesiellt området "Papirbredden " med den prisbelønte Ypsilonbroen over Drammenselva. Her finner man blant annet Drammen bibliotek, Buskerud fylkesbibliotek, Kunnskapspark, og flere spisesteder med uteservering i flotte omgivelser.

Elvepromenaden og elveparken som er laget langs Drammenselva er med sine grønne plener, badestrender, gangstier og trappepartier ned mot elven, - blitt et flott og populært uteareale for både stedets egne innbyggere og tilreisende. Du kommer ned til elvepromenaden rett fra Bragernes torg, hvor det også er spisesteder, bar og puber langs promenaden med uteservering og flott utsikt over Drammenselven og elveparken. 

014 Drammen langs bystranden og elvepromenaden Cropped - foto Geir Johansen.jpg

På Bragernes torg er det også mange utesteder, barer og restauranter med uteservering - hvor du kan nyte god mat og drikke på fine sommerdager og bare nyte fokelivet på torget. På torget er det mye torghandel med mange salgsboder, og et yrende folkeliv på sommeren. På Union scene - som er Drammens musikalske storstue, arrangeres det mange konserter årlig til glede for de musikkinteresserte, - samt konferanser og musikkundervisning . Drammen teater som ligger i sentrum ved Bragernes torg, er et av landets eldste teater og arrangerer mange forestillinger pr. år. Byen har flere kjøpesentra, og butikker i alle varianter for den som ønsker å ta seg en handletur.

I Drammen og nærområder finner du mange flotte attraksjoner og severdigheter. Den mest kjente av dem som er i selveste Drammen, er nok " Spiralen ", og Spiraltoppen. For å komme til toppen kjører du i en tunnell som går i en spiral inne i fjellet, og snor seg 6 og en halv gang rundt sin egen akse i en lengde på 1650 meter før du kommer ut på toppen. På toppen er det en formidabel utsikt over Drammen og Drammenselva i begge retninger - samt at det er en restaurant på toppen her også. Fra spiraltoppen går det mange turløyper hvor du kan vandre i flott natur.

Her vil du finne mange museer i flere forskjellige kategorier, og der 5 av dem er innenfor Drammen by sine grenser. Lystgården Gulskogen gård med sitt flotte parkanlegg, og Påfugler som vandrer fritt i parken. Herregårder og bygdetun i nærheten. Det kjente Blaafarveverket, Haugfossen, og Koboltgruvene til Blaafarveverket som befinner seg i Modum, i kort avstand fra Drammen. Kongens utsikt på Sundvollen. Sølvgruvene og Labromuseene i Kongsberg. Krøderbanen som er Norges lengste museumsjernbane, - og mye mer som du vil finne på våre sider under attraksjoner og severdigheter.

Bragernes kirke fra 1871 står som et monument for byen i bakkant for Bragernes torg, og er en flott severdighet for byens besøkende.

Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Drammen og nærområdene. Men vær tidlig ute å bestille overnatting for å være sikker. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er likevel stor om du bare skulle droppe innom.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på fjorden og langs kysten. Både på Drammensfjorden, Oslofjorden, samt blant flotte skjærgårder langs kysten. Samt andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.
Kommunikasjon. Hvordan komme seg hit!

Her finner du :


#
Drammen: Er et av de best bevarte eksemplene på det sene 1700- og tidlige 1800-tallets norske lystgårdsanlegg. Gulskogen gård består av en hage, driftsbygninger og et våningshus, og interiører slik de i hovedsak ble utformet tidlig på 1800-tallet. I begynnelsen av 1800-årene var Gulskogen én blant…
#
Modum: Det var Norges største industribedrift på 1800-tallet, og utviklet blåfarve fra koboltmalm. 1. april 1776 blir Det kongelige Modumske Blaafarveværk stiftet av Kong Christian 7. Blaafarveværket ble aldri noe overskuddsforetak, men det var likevel en av få bedrifter med varig betydning, og…

Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Drammen by og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Gulskogen gård -