- Østlandet / Flå /- Rv7 -


Bjørneparken

Foto ©: Bjørneparken

I Bjørneparken ønsker vi at du skal bli kjent med de fantastiske dyrene som finnes i vår natur, og parken er vårt uttrykk for vår kjærlighet til dyrene og naturen

I Bjørneparken ønsker vi at du skal bli kjent med de fantastiske dyrene som finnes i vår natur, og parken er vårt uttrykk for vår kjærlighet til dyrene og naturen. Vi ønsker at dere skal lære om dyrene i naturen, sammenhenger og gjennom dette selv få et ønske om å bevare og ta hensyn til dyrene som bor sammen med oss på planeten vår. Naturen er der hvor dyrene bor!

I parken vår jobber det en rekke kompetente mennesker; vi har 3 biologer, en dyretrener, og en rekke dyrepasserutdannede ansatte. Til sammen har vi ansatte med erfaring fra 4 forskjellige dyreparker og et brennende ønske om å gjøre det godt for dyrene og våre besøkende.

Våre dyr har store, naturlige innhegninger og lever et godt liv. Vår utfordring er at dyrene har det så bra at det innimellom kan bli litt kjedelig. Derfor fôrer vi som oftest med publikum tilstede, slik at dyrene også får stimuli og variasjon av å komme tett på ulike besøkende. I tillegg har vi stort fokus på velferd og trivsel, og forsøker å gjøre hver dag forskjellig for dyrene våre. 

Våre dyr blir gamle. Ofte eldre enn i de ville blitt i naturen, fritatt for farer og vanskelige vintre. Det eldste dyret vi har er bjørnen Rugg, som nå er 23 år gammel. Han har vært her siden parken åpnet. Vi avliver ikke dyr fordi de blir gamle, men eksempelvis måtte vi avlive rådyret Mille i vår da hun var så gammel (10 år) at hun ikke lenger hadde livskvalitet igjen (stiv i ledd, vanskelig med å reise seg etc).

Vi har valgt å jobbe med dyr, og har vår lidenskap i å stelle dem, kommunisere med dem, snakke med dem, stimulere dem og vise dette frem til våre besøkende slik at de får økt respekt for dyr, for dyr som individer, og samspillet mellom dyr og mennesker.

Dyrene våre:

Vi har Bjørn, Ulv, Gaupe, Rev, Elg, Hjort, Reinsdyr, Alpakka, Geiter, Sauer, Alligator, Krokodille, Pytonslange, Anaconda, og mye mye mer.

Se været i Flå
Se værmeldingen på stedet

Kategori : Dyrepark og Familiepark

Adresse: Vikberget, 3539 Flå

Telefon: +47 32 05 35 10

@mail: rugg@bjorneparken.no

Gå til vår egen hjemmeside

Veinummer: Rv7


Se flere bilder

No images were found.

Se plassering på Norgeskartet

Klikk på det blå feltet over, og Google kart åpnes automatisk på din Pc. Tab eller Mobiltelefon med kjørerute og kjørebeskrivelse.

Kart / Gps: 60.434219, 9.448844

Adresse: Vikberget, 3539 Flå


Del siden, les og skriv kommentarer© GoTo Norway 2017

xxx