Dette er en test på toppen

Nasjonal turistveg Lofoten fører deg gjennom noe av de vakreste landskaper Norge har å by på

Ved å dra hele turen langs Nasjonal turistveg Lofoten - enten du kjører bil eller er passasjer på en buss. Vi du få en opplevelse av de helt skjeldne. Her gjører du gjennom natur og landskaper som vil ta pusten fra deg. Det er vakkert, spektakulært, vilt og rått - og kontrastene er enorme.

Nasjonal turistveg Lofoten går fra Raftsundbrua ved Raftsundet til Å i Lofoten - eller motsatt i  motsatt retning om du vil. Vegen er en av Vegvesnets storsatsning på spesielle vegstrekninger som gir den besøkende unike naturopplevelser i Norge. Det er laget flotte rasteplasser og utsiktspunkter langs veien. Alle utsiktspunkter og rasteplasser er laget med helt spesiell arkitektur - og du finner ikke en rasteplass og utsiktspunk som er lik i utforming. Her er også servicebygg og møbler hvor du kan sitte å nyte utsikten - gjerne med medbrakt mat og drikke. Ja det er bare nyte utsikten å ta livet helt med ro, - la de flotte synsinntrykkene fra naturen synke inn, - og føle litt sjelefred

Langs denne veien kjører du langs en kombinasjon av vilt opprørt hav, vakre fjorder og fjordlandskaper, spisse alpine fjell som stuper ned i vannet, mindre byer og tettsteder, små lune fiskevær, og hvite strender med krystallklart vann man assosierer med adskillig sydligere breddegrader. 

Lofotens_hvite_strender_001_-_Ramberg_-_Foto_Geir_Johansen.jpg

En reise langs turistveg Lofoten vil garantert sette spor i noen og enhver. Den ville, vakre, og spektakulære naturen - har gjort tusenvis av reisende målløse av beundring hvert eneste år. Du tror det ikke selv når du har sett det.

Mere tekst og bilder fortsetter under annonser


Turistveg Lofoten starter ved Raftsundbrua, og fortsetter langs E10 ( Kong Olav`s veg ) til Å helt vest i Lofoten så langt det går ant å komme med bil. På turen passerer man mange småbyer, bygder og tettsteder som ligger rett ved veien som virkerlig verd å besøke. For andre steder som også er verdt et besøk må du ta en liten avstikker fra hovedveien.

Den første bygda man passerer og som ligger innerst i Ausnesfjorden er Laupstad. Videre kommer man til krysset i Vestpollen hvor du kan ta en avstikker til den koselige bygda Laukvik før du drar videre vestover på E10. I Laukvik er forresen et av de desidert flotteste stedene å se Midnattsola, og det er vakker natur på tur til Laukvik.

Videre vestover på E10 å du kommer til byen Svolvær. Her er det egentlig et must å dra innom da Svolvær er det største handels stedet, og har tittelen "Lofotens hovedstad". Her finner du hotell og overnatting i alle varianter, og ikke minst rorbuer. Mange restauranter og spisesteder, og en kaipromenade man bare MÅ vandre langs.

Lofoten-Svolvær sett fra Svinøya - foto Geir Johansen.jpg

Fra Svolvær drar man videre vestover og neste er det historiske tettstedet Kabelvåg, og en stopp her er anbefalt. Her bør man virkelig besøke Lofotakvariet og Lofotmuseet før man drar videre. Neste man kommer til å bør ta en avstikker ned til venstre - er til det kjente og historiske fiskeværet Henningsvær ( skiltet fra E10 ). Videre langs veien kommer man til Borg hvor Lofotr viking museum ligger rett langs veien på en høyde til venstre. Neste man kommer til er Leknes største tettstedet og handelsenter i vestlofoten. Her kan du ta en avsikker ned til det kjente fiskeværet Stamsund også.

Etter Leknes passerer du de små bygdene Napp og Ramberg, og hvor neste anbefalte avstikker er til det lille historiske fiskeværet Nusfjord.  Videre kommer du til de idylliske stedene Hamnøy og Reine  før du rett etter dem er kommet helt ut til Å.

Lofoten-Hamnoy-ved-Reine-foto-Geir-Johansen.jpg