Hjem Reisemål Nord Norge Severdigheter

Nord_Norge_-_selfjorden.jpg

Nord Norge

Les mer
Close Page View
Nord_Norge_-_nordlys.jpg

Severdigheter

Du er nå på siden Attraksjoner og Severdigheter

Nord_Norge_-_spekkhogger.jpg

Opplevelser

Les mer
Close Page View
Nord_Norge_-_hamnoy.jpg

Byer og Steder

Les mer
Close Page View

Attraksjoner og Severdigheter


Lofoten-Ramber-Hvite_sandstrender.jpg
Lofoten-utsikt_over_Selfjorden.jpg

Finn attraksjoner og severdigheter i Nord Norge

Her finner du attraksjoner og severdigheter i Nord Norge, se på uthevede severdigheter - eller søk og finn det som du er ute etter. Her finner du severdigheter som burde dekke enhvers interesse, og kanskje du kan finne noe du liker selv om det ikke var din interesse i utgangspunktet.


De største severdighetene er vel uten tvil Nordlyset og Midnattsola, og Naturen har selv sørget for det. Men det finnes så mye mere å se på. På Borg i Lofoten kan du finne den største boplassen og bygning fra en vikingehøvding fra som er unikt i Norge. Huset er 83 meter langt -  kan man ane at det var en viktig person som hadde det huset.

Nå kan du her utforske grotter, store grotter, som Kollhelleren ( eller Resvikhula som den også kalles ) I den hula eller grotta finnes hulemalerier som kan være mellom 2500 og 4000 år gamle. 

1994 ble Kollhellaren vernet i henhold til kulturminneloven, og det er kun tillatt å besøke den sammen med godkjent guide. Grønnligrotta i Mo i Rana som er 4100 meter lang - det er store dimmensjoner over det. Her renner også en underjordisk elv med fosser og stryk. 

Har du innteresse hva som skjedde i landsdelen under andre verdenskrig. Da finner du flere museum som gir deg en historie verdt å ta vare på. Ikke minst fordi vi får håpe at det aldri skjer igjen.

Opplevelsesentra og museer  i alle varianter. Vil du vite om Nordlyset? Du kan det! Vite litt om Midnattsola? ..ja det også! Vil du vite om Samenes eksistens i Norge? Å jada det kan du!  Vil du vite om det vannvittige matfatet av fisk og skalldyr  - som er av verdens ypperste kvalitet? Javisst kan du det!. Vil du vite om romforskning ?.. Ja du kan faktisk det også! Nord Norge står sterkt innen romforskning. 

Visste du forøvrig at Nord Norge har Norges nest største Isbree? Den befinner seg på Saltfjellet - fjellet mellom Mo i Rana og Fauske, og dekker et areal på vel 370 kvadratkilometer.

Og - det er mye annet du kan oppleve i kombinasjon med aktiviteter og severdigheter. Fjordcruise med lommekjente guider, Farstfylte båtturer med RIB båter hvor du kan oppleve Havørnen, Spekkhoggere, og Hvalen i sitt rette element.

Landsdelen har forøvrig et rikt kunstnermiljø, og mange kunstgallerier som virkerlig er verdt et besøk..

  • slide

    Søk og finn


Søk og finn Attraksjoner og Severdigheter

Når du klikker på et fylke, kategoti,  eller " Alle severdigheter ", åpnes resultatene i en annen side som er raskere å søke på.  På denne siden vil søkeresultatene vises i en liste med bilde, og kort info om Severdigheten.

Finn Attraksjoner og Severdigheter på kartet


© GoTo Norway 2017