Dette er en test på toppen


- Nord Norge / Nordland / Lofoten / Reine / E10-


Foto ©: Geir JohansenReine

Et idyllisk fiskevær omringet av vakker og spektakulær Lofoten fjell og natur

Du kan ikke, og det er komplett umulig å ikke la seg sjarmere av dette idylliske fiskeværet og stedet ytterst i Lofoten. Selv om Reine er et lite fiskevær, omtaler man normalt sett hele området her som Reine, og det omfatter øyene, Reine, Hamnøy, Sakrisøya, Andøya, Olenilsøya, og Toppøya som Reine, og alle ligger inne i Reinefjorden. Alle øyene er forbundet med broer som man kjører over på sin tur helt til ytterspissen av Lofoten langs E10. Nå er du helt vest i Lofoten, og bare 9,3 km fra det ytterste punktet ved Å i Lofoten der veien stopper, - og hvor du kan skue utover Moskenesstraumen mot Værøy og Røst.

Alle øyene er egentlig sine egne små idylliske fiskevær, med brygger, fiskemottak, og bebyggelse. I det hele tatt flere sjarmerende steder med sine særegenheter, som tilsammen utgjør en utrolig vakker kombinasjon der totalinntrykket er Reine alt sammen. Som tidligere nevnt ble Reine med bilde fra der vi har tatt vårt bannerbilde - i et magasin / blad i Norge for mange år siden - kåret til Norges vakreste sted av bladets lesere. Bare bedøm selv. Det er ikke ufortjent.

Alle de bebyggede øyene er sammenkoblet med broer. Omrammingen,-  eller kan vi heller si naturens egne kulisser - med de vanvittige lofotfjellene på den ene siden, og storhavet rett ut på den andre. Kan det bli mere vakkert, ekstremt og magisk?

Reine - Hamnøy - Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Reine og områdene rundet er godt utrustet for å ta imot turisme. Her er det mange overnattingsteder, og da spesiellt flotte rorbu anlegg hvor du bor rett ved havet i noen eventyrlige omgivelser, samt hoteller, gjestehus, leiligheter og gjestgiverier. Her er mange spisesteder med restauranter og kafeer, hvor spesialitetene til flere er gourmet måltider av fisk og sjømat, laget av verdens beste og ferske råvarer hentet rett utenfor kysten. Her kan man snakke om virkelig kortreist mat. Men du får selvfølgelig velsmakende kjøttretter også i tillegg til andre matretter.

Aktiviteter og opplevelser er det mange av i området, og flere tur aktører tar deg med på havet hvor du kan fiske ditt eget gourmet måltid, eller bare nyte turen og naturen fra båten kombinert med den friske duften av hav.

Reine - med fiskebåter - Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Fjellturer er det mange av i området som du kan ta del i. En tur opp til toppen av Reinebringen er blitt en svært attraktiv naturopplevelse. Når du er på toppen får en formidabel utsikt over Reine, fjorden, omliggende områder, lofotnaturen og fjellene. En annen populær tur er å dra med ferga over Reinefjorden inn til Vindstad,  vandre langs Bunesfjorden og videre gå over skaret Einangen på turstien, - og ned til målet på andre siden av skaret som er Bunesstranda. Av mange titelert som Lofotens fineste strand.

Flere spennende aktiviteter og opplevelser får du informasjon om hos turistinformasjonen på Reine.

Det " kan " virke dramatisk at du skal kjøre utover Lofoten til sørspissen av Lofoten. Når du ser bilder der veien ligger i fjellfoten av ekstreme bratte fjell. Men - veien er sikker, og der den ikke er 100% sikker, er veien lagt i tunneller eller med ras-sikringer der du har egentlig tak over hodet når du kjører i mulige utsatte områder. Det Norske Vegvesen har sørget for at du skal få en sikker biltur - helt til du er ytterst på vest-spissen i Lofoten. Du skal komme sikkert både fram og hjem igjen.

Reine - Skredsikring langs E10 ved Reine - Cropped - foto Geir Johansen.jpg

 


Annonse:


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Reine og omegn

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Flere bilder kommer etterhvert.

Attraksjoner og Severdigheter

Severdigheter er for Lofoten generellt, da avstandene er sånn at du når dem glatt på en dag

  • slide
    Severdigheter
    Foto ©: Geir Johansen
    - Lofotr Viking museum -