Dette er en test på toppen


- Nord Norge / Nordland / Lofoten -


Foto ©: Geir Johansen


Magisk, fasinerende, og en praktfull natur

Med sine høye kystalpine fjell og sagtaggete fjelltinder, hvor foten av fjellet mange steder ender rett ned i storhavet. Viser Lofoten allerede nå sin storslåtte og egenartede natur som mangler sitt sidestykke i Norge. Dette er norsk natur på sitt beste. Det er rått, det er vilt, og det er vakkert. Denne naturen - i kombinasjon med det fantastiske og varierende lyset som forandrer seg i farge rundt alle døgnets timer, vil gi deg noen opplevelser du aldri glemmer.

Lofoten`s magiske fjell og natur har vært en turistmagnet i mange mange tiår. Det samme gjelder variasjonen i lysets farger du kan være vitne til gjennom alle døgnets timer. På sommeren går ikke solen ned - den er oppe 24 t i døgnet, og da kan du beskue denne vakre naturen i midnattsolens lys, - noe som gir en magisk virkning. Det er som om landskapet forandrer seg, og ikke på langt nær er det samme du så i dagslys.

På vinteren kan man beskue himmelens eget magiske lysshow danse over himmelen - Nordlyset. Dette utrolige vakre naturens fenomen - som man nesten ikke tror - selv når man har sett det. Man kan desverre ikke se nordlyset på sommeren, siden det er dagslys hele døgnet.

Lofoten er uten tvil kjent for fisk og sjømat, og da fisk av den ypperste kvaliteten som finnes å oppdrive. Når den arktiske Skreien kommer til Lofoten for å gyte fra januar til ut april - foregår det velkjente Lofotfisket, og da bugner det av Skrei ( Atlanterhavstorsk ) på storhavet utenfor Lofoten. Fisk, og da spesielt saltfisk, tørrfisk og kleppfisk er en av Norges største eksportvarer etter olje og gass.

Men gourmet måltider laget av fersk skrei, er virkelig en sann delikatesse å spise for en sulten sjel. Du har faktisk muligheten til å bli med på storhavet å fiske ditt eget gourmet måltid, som du selv kan tilberede når du er kommet til land.

Allerede for 6000 år siden da de første menneskene kom til Lofoten, levde de av fiske og fangst i et område med gode levevilkår, og med et av verdens største fangstfelt for sjømat rett utenfor kysten. I tillegg passerer golfstrømmen så nært Lofoten at det resulterer i tildels milde vintertemperaturer og isfrie havner. Lofoten har vært hjem for vikinger og yrkesfiskere i mange århundrer.

Foruten de velkjente fjellene, blir de besøkende overrasket over alle de kritthvite " syden strendene " som man finner rundt i Lofoten. Det er strender man forbinder med adskillig sydligere breddegrader, og som man overhodet ikke forventer å finne så langt mot nord. På en god varm sommerdag, er det heller ingen problemer å ta seg en dukkert fra de samme flotte strendene.

Lofoten blir aldri kjedelig. Det er noe nytt å se rundt hver eneste sving, og etter hver en bakketopp. Kontrastene er formidable og slutter aldri å overraske deg. Fjellene, naturen, landskapene, lyset og fjordene. Alt i en vakker miks på din tur med alt fra idylliske fiskevær, småsteder og bygder - til moderne byer og steder, og med storhavet rett ut.

Lofoten-svolvær-havnepromenaden 001 - foto Geir Johansen.jpg

Lonely Planet - verdens største reisemagasin sa dette om Lofoten.

" Du glemmer aldri din første tilnærming til Lofoten. Øyenes høye, sprø profiler står mot himmelen som en piggete sjø drage. Skjønnheten med dette stedet er rett å slett ganske så svimlende ". Welcome to Lofoten. 


Annonse:

Attraksjoner og severdigheter, Aktiviteter og oppleveser, Byer og steder blir omtalt lengre ned på siden


Her er Lofoten på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

Se bilder fra rundt i Lofoten

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.


Attraksjoner og Severdigheter

Selv om Lofoten er en stor attraksjon i seg selv med sin unike og magiske natur. Har Lofoten mange flotte attraksjoner i varierende kategorier å tilby sine besøkende. Her er noe for enhver smak enten det gjelder naturattraksjoner, museer, historie og kultur eller kunst og kunstgallerier med mer.

 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Lofotr viking museum -

Trollfjorden : Er en attraksjon som de aller fleste som besøker Lofoten bare må se og oppleve med selvsyn. Den ligger der som en liten blindvei i Raftsundet, og bærer sitt navn med rette. Det er virkerlig noe "trolsk " over denne fjorden. Er du med båt inne i fjorden - bare håper du i ditt stille sinn at det gamle sagnet stemmer, - " at trollene ikke skal våkne før om 1000 år, - når skipet er trygt ute av fjorden igjen ". Les mer her!

Lofotr viking museum : Er det lengste bygget som er funnet fra viking tiden i Europa, og da det ble funnet var det en arkeologisk sensasjon fra vikingenes tidsalder. Her kan du vandre i autentiske viking miljøer og få grundig informasjon om vikingehuset, og vikingenes historie i Lofoten. Du kan også få prøve deg som viking selv, og spise autentisk  vikingmat i de populære vikinggildene. Dette er både et museum og opplevelsessenter. Les mer her!

Nasjonal turistveg Lofoten : Fører deg i 179 km gjennom noe av de vakreste landskaper Norge har å by på - fra Raftsundbrua til Å i Lofoten. Ved å dra hele turen langs Nasjonal turistveg Lofoten - enten du kjører bil eller er passasjer på en buss, vil du få en opplevelse av de helt skjeldne. Her kjører du gjennom natur og landskaper som vil ta pusten fra deg. Det er vakkert, spektakulært, vilt og rått - og kontrastene er enorme. Les mer her!

Det er mange andre flotte attraksjoner og severdigheter gjennom hele Lofoten som virkelig er verd et besøk. Blant annet finner du Lofoten Krigsminnemuseum i Svolvær sentrum. Museet har Norges største samling av uniformer og gjenstander fra den andre verdenskrig, og en av verdens største utstillinger i sitt domene som har vakt oppsikt langt utenfor Norges grenser.

Midnattsola og Nordlyset

Er det to attraksjoner som virkelig er kjent langt utenfor Norges landegrenser, og trekker til seg tusenvis av turister både til Lofoten og resten av Nord Norge hvert eneste år - så er det Midnattsola og Nordlyset. Disse naturens egne attraksjoner, er et eventyrlig skue som ingen som har fått oppleve det noen gang kommer til å glemme.

I lofoten går solen aldri ned i sommermåndene. Den er oppe 24 timer i døgnet med det magiske lyset som forandrer seg i farge rundt alle døgnets timer, og hvor Midnattsolens rødlige lys er prikken over Ièn. Lyset og naturen tiltrekker seg en mengde kunstnere fra hele verden til Lofoten hvert eneste år, og her mangler det ikke akkurat på motiver for en kreativ kunstner.

Nordlyset 001 Foto Northernlighthunter no.jpg

På vinteren er det Nordlyset sin tur til å imponere de tilreisende. Dette naturens eget lysshow som danser over himmelen i fargene grønt, gult, blått, lilla og rødt, - og til tider med en kombinasjon av flere av fargene. Er et så vakkert skue at du nesten ikke tror det - selv når du har sett det. Det er så magisk at det nesten ser uvirkelig ut. 

Flere attraksjoner og severdigheter i Lofoten er: Svolværgeita, Lofotmuseet, Magic Ice, Vestvågøy museum, Tørrfiskmuseet, Kongesteinen, Lofototkatedralen, Fiskerkona, Forvandlingenes speil, grotten Kollhellaren, med fler.

Lofotakvariet : Viser livet i havet fra fjærsteinene til de store havdyp. Oppleve de fleste fiskelag og skalldyr som finnes utenfor kysten av Lofoten. De har også en egen Sel - og Oter dam hvor man også kan overvære mating av dem - populært for barn. Egne mærer for Laks og oppdrett. Filmsal, Kafe og Souvenirbutikk.

Mange av Severdigheten finner du på våre sider allerede, og alle vil etterhvert komme.
Under finner du 8 fremhevede Severdigheter

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Gaute Bruvik
 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Roy Størkersen
 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Roy Størkersen
 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Roy Størkersen

Aktiviteter og Opplevelser i Lofoten


For den som ønsker det - mangler det ikke på aktiviteter og opplevelser å ta del når du er i Lofoten. Her kan du dra på fjord-cruise med både saktegående båter, og hurtiggående Rib-båter. Være med på Hval, Spekkhogger og Ørn safari. Kanskje du har lyst å bli med på storhavet å fiske ditt eget gourmet måltid? Det er mange aktører som tar deg med på fisketur. Både i små og store båter.

Bli med på fjellturer for å oppleve lofotnaturen på nært hold. Enten med guide ( som er anbefalt på de vanskeligste turene, og toppturer ), eller dra på egenhånd langs de oppmerkede turstiene. Ta på ryggsekk og telt å dra på fisketur for å fange ørret i mange av de flotte fjell vatnene som er her. Eller bare ta overnattinger med vatnene å nyte naturen med fyr på bålet, i dagslys hele døgnet, og i midnattsolens vakre lys.

Besøke et eller flere av de mange museene som er i regionen. Loftr viking museum, Lofotmuseet, Vestvågøy museum, Lofoten krigsminnemuseum med flere. Eller kanskje dra innom de mange kunstgalleriene som finnes her. Lofoten har et aktivt og levende kunstnermiljø med både lokale, nasjonale, og internasjonale kunstnere, og alle har Lofoten, naturen, og variasjonen i lyset som inspirasjon og trekkplaster for sine kreative evner.

Hvorfor ikke oppleve Lofotens eventyrlige natur, kyst, øyriker og fjordene med Kajak? Har du lyst men ikke gjort det før? Fortvil ikke - her er flere som tilbyr kurs og opplæring i bruk av Kajak. Så kurset først, og rett ut i eventyret etterpå. Har du padlet før og kjent med kajakpadling, finnes det mange guidede turer og kajakutleie.

Å oppleve Lofoten fra sykkelsetet er blitt en populær aktivitet for mange besøkende de siste årene. Her kan du ikke ha det travelt. Her skal turen nytes i et rolig å behagelig tempo. En sykkel tur gjennom Lofoten byr på mang en flott opplevelse, som ikke blir på langt nær det samme om du kjører bil. 

Liker du å spille Golf? Ja da kan du gjøre det her, på verdens råeste golfbane ved kysten av Gimsøya. Her kan du spille golf 24 ti døgnet i dagslys med rå natur som omramming, og kanskje treffe hull 18 i midnattsolen lys.

 
 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen
 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen
 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen
 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen


Overnatting, Spisesteder, og Campingplasser

 • slide
  Byer og Steder
  Foto ©: Geir Johansen


Byer og steder i Lofoten

Her legger vi ut byer og steder i lofoten vi skriver om, etterhvert vi blir ferdige med sidene.