Dette er en test på toppen

Nord Norge

Les mer
Close Page View

Severdigheter

Les mer
Close Page View

Opplevelser

Du er nå på siden Aktiviteter og Opplevelser

Byer og Steder

Les mer
Close Page View

Aktiviteter og Opplevelser


Finn Aktiviteter og Opplevelser i Nord Norge

Siden er under arbeide


Når du først er i Nord Norge. Så burde du virkerlig ta del i de mange opplevelsene du kan ta del i, de er mange og varierte. Det finnes faktisk noe for enhver sin interesse. 

Hva med et fjord - cruise i en eller flere av de mange fjordene som finnes i landsdelen. Oppleve Ørn, Hval og Spekkhogger i sitt rette element utenfor kysten av Nord Norge på safari med lommekjente guider som kan garantere deg at du ser dem på nært hold.

Hva med - om du liker å spille Golf? Og - kan gjøre det 24 timer i døgnet i dagslys? Hvor det endel av døgnet lar deg nyte det i spillet fra  midnattsolens fantastiske lys, eller egentlig - det varierende i lysets farger rundt alle døgnets timer.

Har du kanskje lyst å dra ut på storhavet å fiske ditt eget gourmet måltid av fisk og sjømat, - fanget av deg selv i verdens største matfat innen sjømat - som er utenfor kysten av Nord Norge. Da er du på den rette plassen for å få ditt måltid ferskere enn du kan få noen andre steder. Det er ikke kortreist engang - det er ferskt rett fra havet, opp på land, og rett i matfatet.

Er du av personene som liker et lite adrenalin kikk? Hvorfor ikke prøve en tur med en hurtigående RIB - båt på storhavet, og få en skikkelig sea - rafting. Det er mange proffesjonelle tilbydere som byr på turer, og sikre turer for deg som passasjer. Her er det bare å feste selen og nyte turen.

 

 

 

Er du fremdeles av den med ønske om litt spenning og naturopplevelser samtidig. Hvorfor ikke ta deg en fjelltur med proffessjonell guide. Oppleve Nord Norges fjell og fjellnatur akkurat der du er - midt i naturen - og oppleve den akkurat som den er. Enten det er langs sikre stier, eller litt mere krevende med "litt" sikker og ikke så krevende fjellklatring samtidig.

Kanskje du vil bare ta på deg ryggsekk, telt og fiskestang. Gå ut på tur selv til fjellvatn og fiske ørret? Ja det kan du i de utall av mange fjellvatn som finnes i landsdelen - og det kan du faktisk gjøre på egen hånd - uten guide. Og mange av dem har oppmerkede stier du skal gå for å komme til vatnene.

Har du lyst å gå i museer, kunst og kunstgallerier, oppleve krigshistorien fra landsdelen etter andre verdenskrig. Vandre i store grotter og huler, oppleve norges nest største isbre Svartisen. Kanskje du vil oppleve verdens kraftigste malstrøm ( som er med i boken til Julius Verne. " En verdensomseiling under havet " ). Der ubåten Nautilis og kaptein Nemo ender sinde dager i Moskstraumen ( Moskenesstraumen )  i Lofoten.

Som sagt - her kan du faktisk finne det meste for de fleste.

  • slide
    Opplevelser
    Foto ©: Wolfgang Hägele