- Vestlandet / Hordaland / Eidfjord / Måbødalen / Rv7 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Vøringsfossen

Kategori: Naturattraksjon

Type: Foss


En av Norges mest kjente fosser langs Rv7 innerst i Måbødalen

Vøringsfossen ligger innerst i Måbødalen tett langs Rv7 som går fra Eidfjord innerst i Hardangerfjorden og over Hardangervidda mot Geilo langs Rv7. Fossen har et totalt fall på 182 meter og et fritt fall på 147 meter, og er en del av elven Bjoreio.

Vøringsfossen er en av Norges mest besøkte og kjente attraksjoner, og besøkes av flere titalls tusen turister hvert eneste år. Etter å kjørt opp den utrolig flotte Måbødalen fra Eidfjord ved Hardangerfjorden - og som ja - egentlig kan minne om en Canyon. Blir bare Vøringsfossen prikken over ien - når man først er i en vannvittig flott natur.

Frem til 1821 var Vøringfossen knapt kjent av andre enn lokalbefolkningen. Da dro professor Christopher Hansteen over Hardangervidda for å foreta noen astronomiske observasjoner. På vei ned mot Eidfjord stoppet han flere ganger for å beundre fossene, og de to fjellkarene som bar utstyret hans, sa: " Det der er da vel ingenting. Vi kan vise deg en foss som er minst en halv fjerding (ca 300 meter, og de overdrev en smule ) høy. " 

Det trodde ikke Hansteen noe særlig på, men han ble likevel "rystet" når han fikk se Vøringsfossen.

Når du står på toppen i enden av Måbødalen får du en flott utsikt over Vøringsfossen, og den mektige Måbødalen som kan minne om en canyon. Litt lengre opp er det et hotell som ligger perfekt til med utsikt over både fossen og dalen.

Enten om du vil oppleve Vøringsfossen fra toppen, eller du vil oppleve den fra der nede hvor fossen og elven møtes i Måbødalen - Ja så kan du det! Alt etter hva du vil - eller begge deler. Rett før Vøringsfossen langs veien er det en utkjørsel og utsiktspunkt med parkering med sti og trapper ned til bunnen av dalen. Helt ned til elven.


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 60.426871, 7.251107

Se området med Google street view

Gps: 60°25'36.7"N 7°15'04.0"E

Når du kjører Rv7 fra Gilo og over Hardangervidda til Eidfjord, og Hardangerfjorden - Vil du få Vøringsfossen til høyre rett ved veien før du begynner å kjøre nedover mot Eidfjord. Motsatt - vil du få Vøringsfossen på venstre hånd rett etter du er nådd toppen etter oppstigningene fra Eidjord langs Måbødalen , øg før du starter på Hardangervidda i retning Geilo.

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017