- Vestlandet / Sogn og Fjordane / Aurland / E16/ Fv50 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Stegastein

Kategori: Nasjonale turistveger

Type: Utsiktspunkt


Her får du en formidabel utsikt over Aurlandsfjorden i begge retninger fra utsiktspunktet Stegastein langt oppe i Aurlandsfjellet. Ut mot innløpet fra Sognefjorden, og inn i mot Flåm innerst i Aurlandsfjorden

Fra 640 meter over havet får du en formidabel utsikt over Aurlandsjorden, helt fra innløpet fra Sognefjorden og inn til Flåm som ligger innerst i fjorden.

Stegastein er godt anlagt med en utsiktsplattform av stål og limrte - langt oppi siden av Aurlandsfjellet, og stikker vel 31 meter ut fra fjellet. Her står du egentlig i løse luften å kan beundre utsikten. Her henger du egentlig utover fjellsiden - med den utsikten det vil bety for deg. Originalt, og genialt!

Konstruksjonen på denne - er en av satsingene som Vegvesnet har gjort på utsiktspunkter som er en del av satsingen på Nasjonale turisveger. Det er godt anlagt parkeringsplass og flere toaletter ved parkeringen rett ved utsiktspunktet.

Arkitekter for denne flotte attraksjonen er: Todd Saunders og Tommie Wilhelmsen


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Kartkoordinater google: 60.908321, 7.212704

Se området med Google street view

Gps koordinater: 60°54'30.0"N 7°12'45.7"E

Er du i Aurlandssvangen - populært kalt Aurland. Kjør inn på Bjørgavegen som går opp til Aurlandsfjellet. Langt oppi fjellsiden med utsikt mot Aurlandsvangen, og innover Aurlandsfjorden mot Flåm - er du kommet opp til Stegastein. Den er godt merket og du kan ikke unngå å se den!

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017