- Vestlandet / Møre og Romsdal / Geiranger / Fv63 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Geirangerfjorden

Kategori: Naturattraksjon

Type: Fjord


Den 15 km lange vakre Geirangerfjorden er en fjordarm av Storfjorden.

Denne dyp blå fjorden er omtalt som " Perlen blant Norges fjorder " og er et av av Norges mest besøkte og attraktive turistmål. Med sine høye fjell og buldrene fossefall som kommer ned fjellsidene og frodig grønn vegetasjon som omkranser fjorden, beskrives den også som juvelen blant de mange vakre norske fjordene.

I 2005 ble Geirangerfjorden sammen med Nærøyfjorden innlemmet i Unesco`s verdensarvliste og fikk da den gjeve statusen en del av verdens kulturarv.

Geirangerfjorden strekker seg vel 15 km fra hellesylt til Geiranger som ligger innerst i fjordbotnen, og er et av norges desidert mest besøkte turistmål og turistattraksjon. På begge sider langs fjorden er det høye stupbratte fjell som er opptil 1700 meter over havet, med mektige flotte fossefall som kaster seg nedover fjellsidene. 

Kjente flotte fossefall du kan beskue ut fjorden enten du tar fergen eller flere av de fjordscrusene du kan bli med på, er De 7 søstre og Friaren.

I tillegg til flotte fossefall er det en vakker natur og vegetasjon som klamrer seg til fjellsidene og danner en fantastisk ramme rundt fjorden. Det er flere fraflyttede gårder å finne på fjellhyller høyt opp i fjellet langs fjorden - som også er blitt en turistattraksjon og gir deg assosiaer til svunne tider langs fjorden.

Kjente gårder som du kan besøkke er SkageflåKnivsflå, Matvik, Syltevik og Blomberg. Tar du turen til Westerås gård som ligger vel 320 meter over Geirangerfjorden, kan du nyte vakker utsikt over fjorden mens du samtidig nyter god mat å drikke i restauranten på gården - og her serveres mat av lokale tradisjoner.

Flere måter å se å oppleve Geirangerfjorden på

Det er mange måter du kan se å oppleve Geirangerfjorden på. Men den aller beste måten er uten sammenligning fra fjorden selv i båt, enten du tar fergen ut / inn fjorden - eller blir med på et fjordcruise av de mange som tilbyr deg fjordopplevelser. Eller kanskje leie deg en kajak å padle ut fjorden. Det er fra båt du virkerlig får se fjorden i all sin herlighet.

Drar du opp til utsiktspunktet Ørnsvingen i fjellsiden langs Rv63 får du sett en god del av fjorden både utover fjorden og inn mot tettstedet Geiranger innerst i fjordbotnen.

Er du i Geiranger og drar opp til Flydalsjuvet langs Rv63 sør-øst for Geiranger - får du en flott utsikt over både Geiranger og den innerste delen av fjorden og fjordlandskapet.

Drar du videre opp til utsiktspunktet på Dalsnibba får du en formidal utsikt over Geiranger, fjorden, og de omliggende fjell og natur i 360 graders panoramautsikt.


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 62.119839, 7.140815

Se området med Google street view

Gps: 62°07'11.4"N 7°08'26.9"E

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017