- Sørlandet / Grimstad / E18 - Fv420 -


Foto ©: Geir JohansenGrimstad

Sjarmerende sørlandsby med en stor flott Skjærgård

Smale brosteinsgater og trange smug, og sjarmerende hvite trehus langs gatene i denne sjarmerende og koselige sørlangsbyen. Det er egentlig Grimstad kort fortalt. Byen ligger mellom Arendal og Kristiansand,-  og som de andre kystbyene langs sørlandskysten, er byen og havnen godt skjermet mot Skagerak`s bølger og havgang med en masse øyer, holmer og skjær, og en flott skjærgård som er en magnet på de besøkende.

Det er en sann fryd å vandre rundt i byens sentrum med alle dens smale og brosteinbelagte gater som går i alle retninger. Her finner du både mange nisjebutikker, og flere spisesteder med uteservering mellom koselige hvitmalte trehus - hvor du kan nyte god mat og drikke mens du bare ser på folkelivet. Her er det bare å nyte late sommerdager, for atmosfæren i denne koselige byen er virkelig til å ta å føle på.

Grimstad 006 - Foto Geir Johansen.jpg

 

Når man er ferdig å vandre rundt i byens trange gater, er det anbefalt å ta seg en tur ned til havneområdet og nyte utsikten utover fjorden fra både kaipromenaden og strandpromenaden.  Her ligger det flotte båter som perler på en snor, og med et yrende båtiv på fjorden. I dette området er det også flere spisesteder i forskjellige kategorier. Får du lyst å ta deg en dukkert, er det ikke langt å gå fra sentrum til den lille bystranda. Eller til de to små sandstrendene i og ved Gulmannsbukten.

Grimstad 002 - Foto Geir Johansen.jpg

I skjærgåden ved Grimstad kan du få noen herlige og uforglemmelige opplevelser. Her er det mange både øyer, holmer og skjær som du kan utforske. Enten på egen hånd, eller bli med på tur i skjærgården med turaktører som arrangerer turer rundt i den flotte skjærgården, og til flere av øyene der. Er du litt båtkyndig - kan du forresten leie båt og dra på oppdagelsesferd i skjærgården på egen hånd. 

Her er det mange perler du kan nå fra både land og sjøsiden. Enten med bil, sykkel eller båt. Leie båt kan du gjøre på turistkontoret langs kaipromenaden. Det er noe for alle her, så det er bare å nyte tiden, og stedene. Mange steder har også brygge som du kan legge til ved for lett adkomst, og med toaletter for de besøkende. Det er også mange lune viker med sandstrender som er ypperlige for å ta seg en dukkert på en varm og solrik sommerdag.

Populære øyer og holmer er: Ytre og indre Maløya. På Ytre Maløya er det en gresslette som egner seg for overnatting med telt, og her er det både toalett og brygge. Hampholmen og Lille Hampholmen med små sandstrender og lune viker, også her er det tilrettelagt med brygge og toaletter. Teistholmen med flotte svaberg, sandstrand, og midt på holmen er det Jettegryter.

Det er bare å utforske skjærgården, og du vil garantert finne mange flotte steder du vil nyte noen uforglemmelige sommerdager.

Grimstad 005 - Foto Geir Johansen.jpg

 


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Grimstad og nærområdene. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er stor i området.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på  langs kysten både nord, sør, for Risør. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten hvor du kan bli med på båt safari. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


* Grimstad Legesenter og legevakt

Grimstad Legesenter og legevakt. Kart / Gps: 58.335136, 8.590546 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Badeplasser i Grimstad:

- Bystranda

Bystranda i Grimstad ligger i kort gangavstand fra sentrum.

Klikk her for å åpne Google map automatisk med reisebeskrivelse.

- Storesand badestrand

Storesanden badestrand er en flott strand som ligger lunt til en bukt ved Sandodden fort.

Klikk her for å åpne Google map automatisk med kjørebeskrivelse.

I tillegg er det mange flotte strender og badeplasser i skjærgården rundt Grimstad. Men her må du ha egen båt, leie båt, eller komme deg ut dit med båter som frakter deg dit. Det er flere turaktører som tilbyr båtturer rundt i  skjærgården.
Kommunikasjon. Hvordan komme til Grimstad!

Her finner du :

Oslo lufthavn Gardermoen

Oslo lufthavn Gardermoen. Kart / Gps: 60.182909, 11.092908 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Kristiansand lufthavn Kjevik

Kristiansand lufthavn Kjevik. Kart / Gps: 58.203002, 8.074563 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Stavanger lufthavn Sola

Stavanger lufthavn Sola. Kart / Gps: 58.881749, 5.626797 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Grimstad turistinformasjon

Grimstad turistinformasjon. Kart / Gps: 58.339582, 8.593399 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]


Ibsen museet

Grimstad: Henrik Ibsen (1828-1906) vokste opp i en overklassefamilie i Skien. Etter konfirmasjonen skulle han ifølge sin stand gå latinskolen, men lavkonjunkturen i Skien førte faren Knud Ibsen ut i økonomiske problemer. Knud Ibsen måtte skaffe sønnen muligheten til eget utkomme. Det var ledig en…

Sjøfartsmuseet i Grimstad

Grimstad: Velkommen til Sjøfartsmuseet i Aust-Agder! Sjøfartsmuseet ligger i naturskjønne omgivelser ved Vikkilen i Hasseldalen i Grimstad, bare en kort rusletur fra Grimstad sentrum. I Hasseldalen har det vært verft og rederivirksomhet i over 150 år. Hasseldalens og Aust-Agders viktige…


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Grimstad og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.

** Tips ved bruk av Slideshow bildegalleri

For å få utnyttet SlideShow bilde galleriet fullt ut og se hele bildet på Pc. Bruk " Fullskjerms " visning i din Internetleser / browser. For å få fullskjerm visning gjør du slik!

Klikk på F11 tasten øverst på ditt tastatur. Da ser du at du får fullskjerm visning da den øverste verktøyraden blir borte.

Ved å klikke på F11 igjen, avslutter du fullskjerm visningen, og du får vektøylinjen tilbake. Enkelt og greit!


Attraksjoner og Severdigheter

I Grimstad og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter

 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen


 

Christiansholm festning

Kristiansand: Christiansholm festning har en unik beliggenhet sentralt i byen med en flott utsikt til den vakre kysten vår. I første etasje finnes en permanent…

 

Ibsen museet

Grimstad: Henrik Ibsen (1828-1906) vokste opp i en overklassefamilie i Skien. Etter konfirmasjonen skulle han ifølge sin stand gå latinskolen, men lavkonjunkturen i Skien…

 

Kristiansand museum

Kristiansand: På friluftsmuseet på Kongsgård kan du besøke nærmere 40 forskjellige hus. Det er eldre trebygninger reddet fra sanering og flyttet hit fra Kvadraturen i…

 

Norsk hagebruksmuseum

Grimstad: Velkommen til Norsk Hagebruksmuseum. Den vakre parken på Dømmesmoen er rammen rundt museet. Parken inneholder store samlinger av busker og trær, roser, stauder…

 

Sjøfartsmuseet i Grimstad

Grimstad: Velkommen til Sjøfartsmuseet i Aust-Agder! Sjøfartsmuseet ligger i naturskjønne omgivelser ved Vikkilen i Hasseldalen i Grimstad, bare en kort rusletur fra…


Finn flere Severdigheter i Grimstad, nærområder, og på Sørlandet

Flere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen
   

Aktiviteter og Opplevelser i Grimstad og nærområdene


Aktiviteter og Oppevelser blir lagt ut fortløpene. Både fra de som vi skriver om og anbefaler, - og fra opplevelsesaktører som ønsker å være oppført på våre sider og synlige for våre lesere.

 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen

Fasiliteter i Grimstad og på Sørlandet

Finn Hotell og ovenatting, Restauranter og spisesteder, og Campingplasser i og rundt Risør, og på Sørlandet.© GoTo Norway 2017