- Østlandet / Oslo / E6 - E18 -


Foto ©: Geir JohansenOslo

Norges hovedstad, og landets største by

Flott plassert innerst i Oslofjorden ligger Norges største by, og landets hovedstad. Med fjorden i forkant, og oslomarka og naturen i bakkant, - er det uanede muligheter for å få noen fine og uforglemmelige opplevelser. Oslo er en pulserende og internasjonal by med mange nasjonaliteter innefor byens grenser. Noe som blant annet gjenspeiler seg i det brede utvalget av restauranter og spisesteder rundt i byen - som har sitt opphav fra alle verdenshjørner, og gourmetiske menyer fra en rekke nasjoner rundt om i verden.

Oslo har et bredt kulturliv med blant annet landets største arenaer for Opera, teater, og ballett. Her finnes et stort antall kunstgallerier av både kjente og mindre kjente billedkunstnere, og skulptører. Her kan du se store og verdenskjente kunstverker av Edward Much i Munchmuseet. Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen, som har etablert seg som en ledende institusjon for visning og formidling av norsk og internasjonal samtidskunst. Du kan oppleve Vigelandsparken med skulpturer av den kjente kunstneren Gustav Vigeland, der de mest kjente av skulpturene er " Sinnataggen", Monolitten, og Livshjulet. I tillegg til andre skulpturparker som blant annet Ekebergparken, og den lille Peer Gynt parken.

IMG_4992 Vigelandsparken-foto Geir Johansen.jpg

Musikkinteresserte finner garantert noe som frister i Oslo. Her er det flere tusen konserter årlig rundt i byen, med en rekke kjente både nasjonale og internasjonale stjerner. Her finner du mange barer og puber med både live band, og trubaurer som sørger for musikkopplevelsen i tillegg til god stemning, god mat og drikke.

De mest kjente områdene for den tilreisende turist er sentrum og områdene rundt Det Kongelige slott, Karl Johans gate, havnekvartalet med rådusplassen, og Aker Brygge og Tjuvholmen. Havnepromenaden langs Aker Brygge er et must å besøke når du er i Oslo. Flott beliggenhet med utsikt utover Oslofjorden, utsikt rett over havnen mot Akershus festning, og med flott bebyggelse nedover hele havnepromenaden hvor du finner en mengde restauranter med uteservering i hele dens lengde. Samt at det er et eldorado av butikker i alle varianter i hele Anker Brygge området, og da spesielt i det indre området som er flott anlagt med kanaler og broer, og også her flere spisesteder.

Oslo-Aker Brygge-handelssenter foto Geir Johansen.jpg

I området Tjuvholmen som er en nybygget forlengelse av Anker Brygge langs havnen og fjorden og en forlengelse av havnepromenaden. Finner du Astrup Fearnley Museet, hotell, flotte uterom med parker, kunstvirksomheter, diverse utplasserte skulpturer, badestrand og badebrygge, og selvfølgelig - spisesteder med uteservering. 

Ønsker du en panoramautsikt utover fjorden og Oslo, kan du jo dra til toppen av det gjennomsiktige utsiktstårnet Tjuvtitten når du først er på Tjuvholmen. Her drar du 90 meter opp til toppen i en gjennomsiktig heis. 24 meter høyere opp enn Oslo rådhus.

For å komme til de aller fleste attraksjoner og severdigheter, så må du dra endel rundt i byen, da det er få av dem alle som er i selve sentrumsområdet. En god del av dem er i gå, og sykkel avstand fra sentrum, - mens andre igjen må du ta enten rutebuss, trikk, sightseeingbusser, eller eventuelt bruke egen bil.

Velkjente Attraksjoner og Severdigheter  Oslo er: Kongens slott, Holmenkollen, Vigelandsparken, Vikingeskipshuset, Kon-Tiki museet, Fram-museet, Nobels fredssenter, Kulturhistorisk museum, Nasjonalgalleriet, Karl Johans gate, Aker brygge og Tjuvholmen, Astrup Fearnley Museet, og Munch museet.

IMG_9032 Holmenkollen-B1000-foto Geir Johansen.jpg

I tillegg til mange andre flotte severdigheter både i og rundt Oslo som du vil finne lengre ned på siden under Attraksjoner og Severdigheter..

Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Oslo og nærområdene. Men vær tidlig ute å bestille overnatting for å være sikker. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er likevel stor om du bare skulle droppe innom.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på fjorden og langs kysten. Både på Oslofjorden, Drammensfjorden, samt langs de flotte skjærgårdene. Samt andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.

KLikk på bildet under å se størt bilde av Oslo sett fra St Hans haugen rundt 1890 - 1900. Foto: Library of Congress.

Oslo sett fra St Hans Haugen-BannerIcon - foto Library of Congress.jpg

Se været i Oslo
Se værmeldingen på stedet

Slottet og Karl Johans gate rundt 1890 - 1900. Foto: Library of Congress
Slottet_og_Karl_Johans_gate-foto_Library_of_Congress.jpg


Kommunikasjon. Hvordan komme hit !

Her finner du :

Oslo lufthavn Gardermoen

Oslo lufthavn Gardermoen. Kart / Gps: 60.182909, 11.092908 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Torp lufthavn Sandefjord

Torp lufthavn Sandefjord. Kart / Gps: 59.182484, 10.252042 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Oslo Sentralbanestasjon

Oslo Sentralbanestasjon. Kart / Gps: 59.911125, 10.750578 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]


Se to PopUp bildevisninger fra Karl Johans gate, og sentrum med Rådhusplassen og nedover Aker Brygge og Tjuvholmen

På tur opp langs Karl Johans gate

DSC01338_ICONBILDE_Langs_Karl_Johans_gate_og_ser_slottet-foto_Geir_Johansen.jpg
Klikk på bildet å se en PopUp bildevisning fra Karl Johans gate, fra du starter nede ved sentralbane stasjonen til du er ved Kongens slott.

På tur langs Aker Brygge og Tjuvholmen

E003_DSC01461_ICONBILDE_Start_nedover_aker_brygge-foto_Geir_Johansen.jpg
Klikk på bildet å se en PopUp bildevisning fra sentrum og Rådhusplassen, og nedover langs Anker Brygge og rundt på Tjuvholmen.

Holmenkollen

Oslo: Holmenkollbakken er trolig verdens mest kjente hoppbakke, og med en historie helt tilbake til 1892 er den også en av verdens eldste hoppbakker som fremdeles er i bruk. Foruten å være Norges mest besøkte turistattraksjon, er den også et velkjent landemerke for Oslo, som du ser på lang avstand…

Skulpturen - Inntrykk.

Se video av denne unike skulpturen av Hilde Mæhlum som viser et ansikt hugget granitt. Skulpturen er laget slik at det ser ut som ansiktet følger deg når du flytter på deg.
Skulpturen er å se på Bærums Verk, og du kan lese mer om Bærums Verk  HER!

Vigelandsparken

Oslo: Skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, og består av over 200 skulpturer i granitt, bronse og smijern.Vigelandsparken er en skulpturpark som er en integrert del av Frognerparken. Denne delen av parken med skulpturer og kunst kalles egentlig Vigelandsanlegget. Men har opp gjennom årene…


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

Se noen flere bilder fra Oslo by og nærområder

Flere bilder i Slideshow bildegalleri. Klikk på de røde for pilene for å gå fram og tilbake.


Attraksjoner og Severdigheter

I Oslo by og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter

 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Den Norske Opera -

I Oslo by vil du finne mange flotte Attraksjoner og Severdigheter i mange forskjellige kategorier og typer. Her finner du en rekke internasjonalt kjente museer. Landemerker etter flere utbygginger og byfornyinger de siste årene, som har oppnådd status som severdigheter, som Den Norske Opera, Aker Brygge, Tjuvholmen, Barcode, og Vulcan . I byen finner du også mange flotte parker, og skulpturparker - der Vigelandsparken med mange skulpturer av den kjente kunstneren Gustav Vigeland. Faktisk består vel halvparten av arealet til bykommunen Oslo av parker og grøntarealer. Det florerer av kunstgallerier over hele byen, - der du kan beskue kunstverker av både internasjonalt kjente kunstnere som eks. vis Edward Much , og gallerier med litt mindre kjente kunstnere. Akershus festning som har en stor historisk betydning for Norge. Flere av øyene i Oslofjorden er blitt kjente severdigheter, både med sin flotte beliggenhet, men også med ruiner fra en svunnen tid. Og mange flere Attraksjoner og Severdigheter både i Oslo by og nærområder som du vil finne her.Noen fremhevede Attraksjoner og Severdigheter

 

Aker brygge og Tjuvholmen

Oslo: Et spennende og attraktivt uterom langs kaipromenaden ved Oslofjorden i Oslo sentrum. Langs hele kaipromenaden ligger restaurantene med uteservering på rekke og…

 

Akershus festning

Oslo: Er en av de mest betydningsfulle festningene gjennom hele norgeshistorien, og har vært sentrum for nasjonens vekst og utvikling gjennom 700 år. Akershus festning -…

 

Bærums verk

Oslo: Historisk handelssted med over 40 spennende butikker, verksteder, gallerier og spisesteder. Navnet Bærums Verk - kommer av jernverket Bærums verk som var anlagt av…

 

Det kongelige slott

Oslo: lottet og hovedresidensen til Norges Konge. Det kongelige slott ligger på Bellevue-høyden, ved enden av Karl Johan - Oslos hovedgate. Slottet er et av landets…

 

Drøbak akvarium

Drøbak akvarium ligger flott plassert ved havnen og havnepromenaden. Her finnes det 14 akvarier, 2 store tanker, og et berøringsbasseng med ulike typer dyr fra havet. I…

 

Ekebergparken

Oslo: Konseptet forteller at parkens visjon er å Skape en unik og mangfoldig kulturminnepark til glede og berikelse for byens befolkning, og en attraksjon for…

 

Havfruene i Drøbak

Drøbak: Havfruene i Drøbak er tre skulpturer utført av Reidar Finsrud, som er støpt i bronse. Havfruene ble avduket i Drøbak båthavn 10. april 1999. Ingeborg Lane har…

 

Holmenkollen

Oslo: Holmenkollbakken er trolig verdens mest kjente hoppbakke, og med en historie helt tilbake til 1892 er den også en av verdens eldste hoppbakker som fremdeles er i…

 

Kon Tiki museet

Oslo: Thor Heyerdahl ble verdensberømt da han i 1947 krysset Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki, - og senere fulgte han opp den utrolige bragden med de spektakulære…

 

Linderud gård

Oslo: Linderud gård er en flott storgård i Groruddalen med en historie helt tilbake til år 1679. Mogens Lauritssøn kjøpte gården i 1679, og i år 1713 fikk sønnen Erich…

 

Nordre Skøyen hovedgård

Oslo: Hovedgården har gått gjennom de faser som har vært så typisk for mange av våre storgårder. I middelalderen klostergods, etter reformasjonen krongods og først de…

 

Son kystkultursenter

Son: Son kystkultursenter ligger midt i Son sentrum ved Glenneparken, flott plassert rett ved havnen og havnepromenaden.Senteret består av ialt tre bygninger, en slipp…


Flere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen
  - Fjordcruise -

Aktiviteter og Opplevelser i Oslo og nærområdene


Under arbeide !

Aktiviteter og Oppevelser blir lagt ut fortløpene. Både fra de som vi skriver om og anbefaler, - og fra opplevelsesaktører som ønsker å være oppført på våre sider og synlige for våre lesere.

 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen

Fasiliteter i Oslo og på Østlandet

Finn Hotell og ovenatting, Restauranter og spisesteder, og Campingplasser i og rundt Oslo, og på Østlandet.


Under arbeide !


© GoTo Norway 2017