Hjem Reisemål Nord Norge Severdigheter Lofotens hvite sandstrender

Landsdel : NordNorge  -  Fylke : NordlandFoto ©: Geir Johansen

Bilde: Rambergstranda

Kategori: Naturattraksjon

Type: Sandstrender


Lofoten`s hvite sandstrender er viden kjente, både i inn og utland

Når du kjører / drar gjennom Lofoten langs E  10 - Nasjonal turistveg Lofoten, vil du passere mange av de flotte hvite sandstrendene langs veien. Den aller flotteste av dem sies å være den buete Rambergstranden. Mens den mest kjente er Utakleiv stranda.

Her får du fort assosiasjoner til helt andre og sydeligere breddegrader når du ser den. Som med flere av strendene langs Lofoten. Det er bare så synd at temperaturen i vannet ikke står helt i stil med det sydlige utseendet på strendene. Men på varme og solrike sommerdager er det helt ok å ta seg et bad her.

Kritt hvite, og i alle størrelser og fasonger.

Rambergstranden som er på Ramberg, er en nydelig langbuet strand i et visuelt vakkert område med mektige fjell og naturomgivelser. Stranden ligger tett ved E10 og du vil passere den på din tur gjennom Lofoten. Denne stranden er nok både på grunn av sitt idylliske utseende og at den ligger tett ved hovedfartsåren, den mest besøkte og fotograferte i hele Lofoten.

Skagesanden stranda ligger bare litt nord for Rambergstranden, også denne langs hovedfartsåren E10. Pupulær strand for kajak og kanopadlere å ha som startpunkt. Stranden er også populær blant surfere, selv om bølgene her er litt "snillere" og roligere enn i stranden surfestranden på Unstad.

Utakleivstranden er også uten tvil en av Lofotens mest kjente strender. Denne er svakt buet og omrammet med et visuelt nydelig naturområde og mektige fjell, og med storhavet rett ut. Stranden ligger litt utenfor alfarvei, og du må ta av E10 (skiltet ) mot Utakleiv og Haukland. Du vil da komme først til Hauklandstranden, og kjøre videre gjennom Hauklandstunnellen for å komme fram til Utakleiv og stranden.

Hauklandstranden som du finner før Hauklandstunnellen - er en lang dobbelbuet sandstrand, og denne også i visuelt nydelig natur fjell og landskap. Ved denne stranden er det også camping for bobiler, caravan og telt.

Stranden på Unstad er mektig populær blant suferer både fra norge og langt utenfor våre landegrenser, og går under navnet "surfesreanden". Det sies at her er det beste området for surfing i hele nord - europa. Surfemiljøet her har flere ganger vært i media aviser og tv innslag.

Rørvikstranden som ligger i bukten ved avkjøringen fra E10 til Henningsvær, er en flott og populær badestrand. Siden stranden ligger inne i bukten er den skjermet fra storhavet, og det blir gode badetemperaturer her på sommeren - til glede for store og små.

Kallestranden innerst i Kallebukta ved Hopen. Er en veldig populær og langgrunn badestrand, og her er det stort sett et yrende badeliv hele sommeren. Bukten er helt skjermet fra storhavet, og med et trangt innløp til bukten gjør det slik at her blir det veldig gode badetemperaturer. For å finne stranden er det avkjøring fra E10 noen km etter du har passert Kabelvåg, og følg skiltet til Hopen, og rett etter det til Kalle.

Se bilder under fra de forskjellige strendene.

 


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Lofoten på Norgeskartet

Klikk på de blå feltene under her. Da åpnes Google kart automatisk i din Pc, Tab, eller mobil telefon - med vei og kjørebeskrivelse til strendene.

Gps og kartkoordinater

Rambergstranden : 68.098304, 13.246126

Skagesanden stranda : 68.103329, 13.284689

Hauklandstranda : 68.199600, 13.532541

Utakleivstranden : 68.209457, 13.504196

Rørvikstranden : 68.203688, 14.238435

Kallestranden : 68.190170, 14.338264

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017