- Nord Norge / Nordland / Lofoten -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Selfjorden

Kategori: Naturattraksjon

Type: Sted


Lofoten er fiske, storslått natur og alpine fjellformasjoner. Magisk lys som forandrer seg rundt alle døgnets timer. Midnattsol og Nordlys. Nå er du i kremen av det Nord Norge kan by på.

Lofoten er synonymt med fiske og fisk av ypperste kvalitet, spektakulær og vakker uberørt natur, kystalpine fjell med spisse tinder og stupbratte fjellsider, - og hvor fjellfoten mange steder ender rett ned i havet. Idylliske fiskevær og levende øysamfunn. Midnattsol, og solen er oppe 24t i døgnet i sommermåndene - med en fantastisk variasjon i lysets farge rundt alle døgnets timer.

På vinteren kan man beskue himmelens eget magiske lysshow danse over himmelen - nemlig Nordlyset. Dette utrolige naturens fenomen - man nesten ikke tror, selv når man har sett det.

Hvorfor ikke ta deg en fjelltur i et magisk landskap, en topptur - eller en sykkeltur langs fjellfoter og åpne landskap. En tur med båter - saktegående eller hurtigående RIB-båter for å se på Havørn, Hval, og Spekkhogger.

Lofoten er uten tvil kjent for fisk, og da fisk av ypperste kvalitet. Når den arktiske Skreien kommer til Lofoten for å gyte fra januar til ut april foregår det velkjente Lofotfisket, og da bugner det av Skrei ( Atlanterhavstorsk ) på storhavet utenfor Lofoten. Fisk, og da spesielt Tørrfisk og kleppfisk er en av Norges største eksportvarer etter olje og gass.

Allerede for 6000 år siden da de første menneskene kom til Lofoten, levde de av fiske og fangst i et område med gode levevilkår, og med et av verdens største fangstfelt for sjømat rett utenfor kysten. I tillegg passerer golfstrømmen så nært Lofoten at det resulterer i tildels milde vintertemperaturer. Lofoten har vært hjem for vikinger og yrkesfiskere i mange århundrer.

[ Her har vi kun tatt for oss Lofoten som en interessant attraksjon. Mere om lofoten kan du lese på stedsiden om Lofoten. ]


  • slide

    Se flere bilder


No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 68.246432, 13.758180

Se området med Google view

Gps: 68°14'47.2"N 13°45'29.5"E

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017