Hjem GoTo Norway Blogg På kjøretur langt uti havetPå kjøretur langt uti havet

Juli - 2019 - av GoTo Norway - Geir Johansen

Share:

Nå skal jeg på en kjøretur langs en veistrekning som på få år har fått kultstatus. Nemlig Atlanterhavsvegen. Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen frister hvert år både landets egne innbyggere å utenlandske feriegjester til en kjøretur utenom det vanlige. Langt utenom det vanlige - faktisk en kjøretur langt uti havet - som du engang måtte med båt for å oppleve.

Men som er nå muligjort av statens vegvesen med Atlanterhavsvegen. Sånn at du - og jeg - kan ta en kjøretur vi sent, om enn aldri vil glemme. Her kjører vi faktisk langt ute i storhavet, over åtte broer mellom Averøy og Vevang. 

Jeg som dere - har fått litt info fra venner og bekjente som har kjørt denne veien å anbefalt den. Men kanskje tenkt - som iallefall jeg gjorde - jaha det er en veistrekning, en vei ehhhh.... jada over holmer å skjær uti havet - so what!!!! Men bestemte meg for å kjøre den, og oppleve denne veien med selvsyn! Kronisk nyskjerrighet er faktisk en fin ting!

Nå hadde Yr meldt sol og fint vær, og klar himmel. Yessss!!!!!... kan bli noen knallbra bilder derfra. Så var grytidlig på morran oppe i Kristiansund. Og etter et par timers søvn i bilen våknet jeg opp til overskyet og tåke som hang helt nedpå skuldrene. Men i det hule heite helv...... har ikke vårherre som styrer været sett på værmeldingen. Sånn at han / hun kan sende det været som det skal være - etter yr - ser de ikke på værmeldingen?????? Det var ikke dette jeg var blitt lovet. Titalls av mil føltes helt bortkastet igjen - som så mange ganger før på mine fototurer.

Oki.. Men kronisk optimistisk som jeg er - tenkte jeg at - ja.. har mange kilometer nå til Kårvåg der den starter - så kanskje det er klart og sol der. Å startet på turen - grått å trist hele turen, og kom til Atlanterhavsvegen å det så sånn ut... bildet under her. Er ikke mye å se nei!

Bilde 001 tåke- foto Geir Johansen.jpg

 

Kjørte over hele Atlanterhavsvegen uten å se noen ting. Kun tåke, og adrenalinet i skrotten var på et faretruende høyt nivå... mulig litt explosivt! Kjørte videre etter jeg hadde kommet over til Molde - Rosenes by. DER - var det klar himmel og sol - helt nydelig! Fikk en smart ide ( ihvertfall i mitt hode ) - det var gått et par timer. Kjente jo ingen her oppe, ikke en sjel!.

Eneste som kom opp av smarte løsninger i topplokket mitt. Var ikke mye - men - Så ringte til Politistasjonen i Kristiansund. Og fikk ei steikanes hyggelig dame på telefonen. Sa til ho at - jeg har ikke noe å anmelde, eller at noe har skjedd - men kan du se ut av vinduet om det fremdeles er tåke og overskyet. Forklarte henne at jeg kommer fra GoTo Norway å er på fototur her og skal fotografere Atlanterhavsvegen. 

Like hyggelig svarer hun meg tilbake - du Geir - det er bare å komme tilbake - her er ikke en sky på himmelen og ingen tåke, og jeg håper du får mange flotte bilder fra området vårt. Ahhhh... sånner jenter... det varmer om et fotohjerte!

Tjohoo... etter den beskjeden.. jeg returnerte, og ja  - alt du har hørt om Atlanterhavsvegen er helt korrekt. Når jeg fikk kjøre den med sol og klar himmel, og så alt.. både der den er laget over holmer og skjær, og områdene rundt. Ja - Det er en liten magisk stemning som du og jeg - ikke kommer til å glemme på lang lang tid, om enn ikke i det hele tatt! Jeg har nå kjørt den, og nå er det min tur å anbefale den til alle de jeg kjenner og ikke kjenner. Dette var en opplevelse verdt å oppleve - minst en gang i livet. 

Så trøtt å jævli etter mange - maaaange timer i bil - ble liksom bare borte. Pjuuuut.. borte!!!

Såhh.. etter å ha returnert fra Molde og nytt forsøk - så starter jeg atter igjen ved Kårvåg - men nå i et helt nydelig vær, det var litt av en forskjell ja!!.

001- helt til fjellet skal vi  - foto Geir Johansen.jpg

Ahhhh etter å endelig startet fra Kårvåg åpenbarer det seg et helt nydelig landskap. Landskap ???.. midt ute i havet?? Ja det gjør faktisk det. Bildet over viser hvor vi skal kjøre - ja over holmer å skjær og 8 broer før vi er på andre siden. Jeg kjenner allerede at dette er noe - dette er å blir alt det som jeg har hørt om Atlanterhavsvegen, og i dette været woooahoooooo....... Jeg gleder meg :-)

Dere har vel gjettet allerede at jeg kjører fra Kristiansund siden og mot Vevang!!!! Altså østover!

Isted når jeg kjørte - i tåke - så gikk det bilen klarte i forhold til sikt som var null. Men nå!!  Kjører jeg med med småbokstaver bare for å få med meg alt. Altså rolig.. bare må få med meg alt. For det herre det er virkerlig verd å lagre på netthinnen. Det er vakkert!

Av og til ser det bare ut som veien forsvinner i intet. At kjører du her så blir du borte. Det er faktiskt magisk og herlig..synsbedrag..ja ok.. men like herlig alikevel.

002 veien forsvinner i intet - foto Geir Johansen.jpg

Som en som har kjørt rundt i hele landet på ørten hundre veier, og like mange dårlige veier. Så er Attlanterhavsveien både sikker, og en nytelse å kjøre på!

Blir du sliten og trøtt etter all kjøringen? Er det flere plasser å ta innom for å ta livet med ro.. med en kaffe og god mat. Og for den som ikke kjører en iskald pils. Livet er til for å nytes, også på Atlanterhavsvegen!

Her kan du stoppe langs Atlanterhavsvegen å nyte god mat og god drikke. En flott kafe eller kan vel heller kalle det en restaurant. Med god mat og drikke for alle som ferdes langs veien her. Og det er også et flott utsiktspunk her, både på toppen av berget, og alle bergene rundt. Så la meg gjette - her blir du værende en lang stund! Tar jeg feil?? Nei!

003 stopp.. mat..foto Geir Johansen.jpg

Som en av plassene.  Er du... av dem som liker å fiske med stang og sluk?? Ja så er det mange plasser langs hele Atlanterhavsvegen du kan gjøre det. Det er egentlig bare å stoppe langs hver en holme og skjær.. husk ... du er langt uti havet nu!! Mange - veldig mange gjør det! Å det er egentlig en liten opplevelse i seg selv når du alievel kjører her. Fisk får du, om du ikke er totalt blottet for fiskelykke :-)

004 fiskelykket..foto Geir Johansen.jpg

Med å ta denne kjøreturen langt uti havet har du vært med på noe helt unikt. Noe du faktisk ikke kan oppleve noen andre steder i værden. Ok.. kjører du til Key West sør i Florida så kjører du også langt uti havet. Men - der er du ikke engang i nærheten av å den vannvittige naturen du ser her langs hele turen din. Det er ikke for ingenting at Atlanterhavsvegen har rukket å bli kultstatus på få år. Bare kjør den selv - så vet du hvorfor! Du vil garantert ikke angre - tvert imot!

 

Share:


Siste 10 blogger

Langs kaipromenaden i Son

Det er lørdag formiddag og jeg er på tur til Son i et knall fint sommervær med solskinn og varmt.…

Den exstreme og vakre Lodalen

Nå begynner jeg å nærme meg loen. Det er bare noen få km igjen før jeg er der å skal kjøre innover…

Oddadalens vakre tvillingfoss

Nå er jeg i Oddadalen ved Låtefossen, en av Norges mest kjente fosser, og hadde egentlig ikke trengt…

Gjendevatn i Jotunheimen

Gjende - eller Gjendevatn er et helt nydelig område i Jotunheimen ved enden av Valdresflya. Omringet…

Den utrolig vakre Oldedalen

Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell…

På kjøretur langt uti havet

Atlanterhavsvegen. Nå skal jeg på en kjøretur langs en veistrekning som på få år har fått…

En nydelig dag på Verdens Ende

Bare for å ha det sagt med en gang. Det er virkelig nydelig her på Verdens Ende, og et eldorado for…

Over Valdresflya på Fv51

Nå skal det kjøres over Nasjonal turistveg Valdresflya på Fv51. Valdresflya er Norges nest høyeste…

En tur til idylliske Hvasser

Mens jeg var i Tønsberg å fotograferte byen og attraksjoner, fikk jeg tips om at jeg burde ta meg en…

På tur i Gamlebyen i Fredrikstad

Allerede når man står på innfartsveien og ser inn mot Gamlebyen, føler man et historisk sus over…

Finn flere Blogger her !
Annonse
Livland_gard_-_Sandsletta_-_Lofoten.jpg

Klikk på "Les mer" for å gå til vår egen nettside! Velkommen!

Les mer
Close Page View
Se flere bilder

By/Sted: Mellom Kårvåg og Vevang - Landsdel: Vestlandet - Fylke: Møre og Romsdal 

Klikk på " Åpne Google kart automatisk " og Google Kart åpnes med vei,- og kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon. Fra akkurat der du er i landet.

© GoTo Norway 2017