Hjem GoTo Norway Blogg En nydelig dag på Verdens EndeEn nydelig dag på Verdens Ende

Share:

Verdens_ende_-_001_-_foto_Geir_Johansen.jpg

Bare for å ha det sagt med en gang. Det er virkelig nydelig her på Verdens Ende, og et eldorado for folk som ønsker en herlig dag med sol og bad i finværet.

Jeg parkerer bilen på Verdens Ende parkering, og går vel 250 meter gjennom en smal vei mot selve målet gjennom " nesten som en alle med trær på begge sider ",  før Verdens Ende åpner seg i all sin prakt. Det er et formidabelt synsinntrykk man får her, og skjønner fort at alt jeg har hørt om Verdens Ende stemmer, og vel så det. Det er mange som har tatt veien hit idag. For det myldrer av folk på svaberg, holmer og skjær, og i mange av de små buktene som nyter badeliv og solen på en herlig dag som denne.

Jeg må bare sette meg ned å la alle synsinntrykk falle inn når jeg ser meg rundt. Masse flotte svaberg og småholmer der noen er forbundet med moloer og broer, slik at man kan komme seg ut til de ytterste svabergene. Det første jeg møter på er Tusenårsstedet til Tjøme, og Grillplassen som et flott anlagt område hvor folk kan grille medbrakt mat av hjertens lyst. Grillplassen er forøvrig anlagt på grunnfundamentet til et saltvannsakvarium som hadde fisker og Sel, og ble drevet fra 1935 til 1974.

Verdens ende - 013 restauranten - foto Geir Johansen.jpg

Før jeg gir meg i veg utover svabergene for å ta del i badelivet, går jeg opp til restauranten som ligger på toppen av berget rett ved det kjente Vippefyret. Bestiller meg god mat å drikke, og tar plass på terrassen hvor man får en formidabel utsikt over hele Verdens Ende. Her skal jeg kose meg å bare la humla susa en god stund. Noen særlig bedre plassering av en restaurant skal man lete lenge for å finne.

Her sitter jeg på terrassen med god mat og en iskald pils og ser rett på det karakteristiske Vippefyret som er blitt et ikon for Verdens Ende. Vippefyret med en kurv til kull, ble bygget samtidig som restauranten i 1934, og ble bygget som en turistattraksjon - noe som det er blitt.

Verdens ende - 012 vippefyret - foto Geir Johansen.jpg

Fra restauranten er det også en nydelig utsikt over hele området, og ser utover langs moloen med småbåthavnen og de mange herlige svabergene og holmene. Man ser forøvrig godt ut helt til øya Færder. Svabergene er også et yndet område for for de som har lyst å prøve fiskelykken med fiskestang og sluk.

Verdens ende - 015 Gjestehavn langs moloen - foto Geir Johansen.jpg

Da var jeg ferdig med maten og beveger meg utover moloen mot svabergene for å ta meg en dukkert som de fleste andre som er her. Først vandrer jeg utover svabergene så langt jeg kommer for å ta denne delen av området i øyensyn. Og ja - det er virkerlig helt nydelig her ute. Man må rett å slett bare suge til seg alle de flotte inntrykkene. Her ligger det folk å soler seg på svabergene overalt, mens noen stuper uti vannet fra de samme svabergene i et godt temperert hav. 

Her er an mass med unger som bader å fryder seg i de mange små grunne buktene med sandbunn, som man finner i området mellom alle svabergene. Det  er et herlig sted for både barn og voksne.

Jeg slår meg ned på bergene ved en flott bukt rett etter den først broen for å ta meg en dukkert å la kroppen få avkjøle seg litt. Det er strålende sol og varmt, så det kan trenges kjenner jeg.

Verdens ende - 009 - foto Geir Johansen.jpg

Uansett i hvilken retning man ser,  er det folk på svabergene og i vannet som nyter denne herlige dagen. Det er ikke det minste rart at Verdens Ende er blitt et populært utfartsted - både for stedets egen befolkning og tilreisende. Stedet lever opp til alle forventningene man måtte ha, og alt man har hørt om stedet.

Verdens Ende er også populært blant båtfolket. Her er en flott småbåthavn og gjestehavn med alle fasiliteter, og et yrende båliv på fjorden. Kan vel ikke si annet etter denne dagen enn at her blir jeg å dra ofte. Dette ga virkerlig mersmak!

Verdens ende - 009 B - foto Geir Johansen.jpg

 

Ps )  Restauranten ser ikke slik ut i dag. Den ble bygget ny og med annen utforming etter at vi hadde tatt bilder.

Share:


Siste 10 blogger

Langs kaipromenaden i Son

Det er lørdag formiddag og jeg er på tur til Son i et knall fint sommervær med solskinn og varmt.…

Den exstreme og vakre Lodalen

Nå begynner jeg å nærme meg loen. Det er bare noen få km igjen før jeg er der å skal kjøre innover…

Oddadalens vakre tvillingfoss

Nå er jeg i Oddadalen ved Låtefossen, en av Norges mest kjente fosser, og hadde egentlig ikke trengt…

Gjendevatn i Jotunheimen

Gjende - eller Gjendevatn er et helt nydelig område i Jotunheimen ved enden av Valdresflya. Omringet…

Den utrolig vakre Oldedalen

Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell…

På kjøretur langt uti havet

Atlanterhavsvegen. Nå skal jeg på en kjøretur langs en veistrekning som på få år har fått…

En nydelig dag på Verdens Ende

Bare for å ha det sagt med en gang. Det er virkelig nydelig her på Verdens Ende, og et eldorado for…

Over Valdresflya på Fv51

Nå skal det kjøres over Nasjonal turistveg Valdresflya på Fv51. Valdresflya er Norges nest høyeste…

En tur til idylliske Hvasser

Mens jeg var i Tønsberg å fotograferte byen og attraksjoner, fikk jeg tips om at jeg burde ta meg en…

På tur i Gamlebyen i Fredrikstad

Allerede når man står på innfartsveien og ser inn mot Gamlebyen, føler man et historisk sus over…

Finn flere Blogger her !
Annonse
Livland_gard_-_Sandsletta_-_Lofoten.jpg

Klikk på "Les mer" for å gå til vår egen nettside! Velkommen!

Les mer
Close Page View
Se flere bilder

By/Sted: Tjøme - Landsdel: Østlandet - Fylke: Vestfold og Telemark / Tidligere: Vestfold fylke og Telemark fylke

Klikk på " Åpne Google kart automatisk " og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

© GoTo Norway 2017