Hjem GoTo Norway Blogg Dalsnibba - Utsikt med sug i magenDalsnibba - Utsikt med sug i magen

Postet: Juli - 2018 - av GoTo Norway - Geir Johansen

Share:

Dalsnibba_001_-_foto_Geir_Johansen.jpg

Er på tur til Geiranger å skal fotografere. Men aller først skal jeg opp til utsiktspunktet Dalsnibba som er 1476 meter over havet, og hvor en får en fantastisk utsikt over Geiranger, fjorden og omliggende områder.

Kommer på Fv63 i begynnelsen av Djupvatnet og har kort tid til jeg er ved Djupvasshytta hvor jeg skal ta av Fv63 og inn på Nibbevegen som går opp til Dalsnibba. Jeg tar av og begynner å kjøre opp Nibbevegen. Den er heldigvis utbedret med bedre veistandard siden jeg var her sist. Er kommet litt opp i fjellet gjennom noen hårnålsvinger - som det er mange av, - og ser ned til Djupvasshytta langs Fv63 hvor jeg startet turen opp.

Dalsnibba 007 Nibbevegen 001 - foto Geir Johansen.jpg

Etter denne lille stoppen kjører jeg videre oppover fjellsiden langs svingete veier med hårnålsvinger, og er ikke kommet veldig langt opp før jeg får en flott utsikt både over Djupvatnet, Breiddalsvatnet og Breiddalen som jeg har kjørt langs med på turen hit fra Dombås.

Dalsnibba 007 Nibbevegen 002 - foto Geir Johansen.jpg

Jeg fortsetter videre opp etter å ha beundret utsikten litt. Har enda en stund og noen svinger før jeg er helt på toppen av Dalsnibba ved utsiktspuktet. Fra man starter nede ved Djupvasshytta er det vel 4,7 km til toppen, langs svingete vei. Det er verd å merke seg at her må det kjøres rolig. For man er liksom ikke alene på denne veien, og det er mye motgående trafikk av turister som allerede har vært oppe på Dalsnibba og er på tur ned igjen. Nå begynner jeg å nærme meg toppen - for her ser jeg dalsnibba utsiktspunkt litt lengre fram.

Dalsnibba 002 2 - foto Geir Johansen.jpg

Ser et par bobiler som står på kanten av platået. Så det er nok endel turister som er oppe her å ser på utsikten ja. Platået på Dalsnibba - som er Europas høyeste fjordutsikt fra bilveg - er godt anlagt med både parkeringsplasser, servicebygg med butikk hvor du får kjøpt både souvernirer, og lokal mat, - samt at det er toaletter til de besøkende. I tillegg til at du får en formidabel utsikt over et utrolig flott område.

Dalsnibba 002 - foto Geir Johansen.jpg

I tillegg til det anlagte utsiktsplatået. Er det flere som velger å gå på bergene foran og litt til høyre for platået. Du får ikke noe bedre utsikt over Geiranger og Geirangerfjorden. Men det er kanskje mere spennende og utfordrene, og gir deg litt mere sug i magen når du ser rett ned på veien langt der nede. Det er anbefalt for egen sikkerhet å være på utsiktsplatået med sikkerhetsgjerde. Men om du absolutt må ned på bergene - så vær forsiktig, og ikke gå for langt ut på kanten av stupet !!!!

Dalsnibba 003 2 - foto Geir Johansen.jpg

Men ja - utsikten fra Dalsnibba over Geiranger og Geirangerfjorden er helt utrolig flott - man kan vel kanskje heller si formidabel. Man hører mange gisp og stønn fra de andre som er her å beundrer utsikten. Så det er ikke det minste rart at dette utsiktspunktet har blitt en stor sukksess, og et sted de som reiser her bare må opp se med selvsyn. En ting er å se det på bilder - men en annen ting er å se det selv med sine egne øyne.

Dalsnibba 005 - foto Geir Johansen.jpg

Det du ser når du ser mot Geiranger og fjorden herifra - da ser rett på en fjord og et fjordlandskap som er på Unesco`s verdensarvliste som Verdensarv. Fra toppen har har man også en nydelig flott utsikt i 360 grader over både natur og fjellandskaper som kan ta pusten fra noen og enhver. Det er både dramatisk, vakkert, og spektakulært på en gang.

Ja nå har jeg vært her oppe en god stund å fått mine vakre synsinntrykk og bilder. Så nå er det på tur å kjøre ned Nibbevegen igjen, og videre nedover dalen til Geiranger og Geirangerfjorden. Så nå har jeg sett det og foreviget det - så neste gang er det din tur :-)

NB) Etter at jeg hadde vært å fotografert her er det blitt bygget enda et platå - utenfor det eksisterende platået - som henger i luften. Spennende og spektakulært.

Share:


Siste 10 blogger

Langs kaipromenaden i Son

Det er lørdag formiddag og jeg er på tur til Son i et knall fint sommervær med solskinn og varmt.…

Den exstreme og vakre Lodalen

Nå begynner jeg å nærme meg loen. Det er bare noen få km igjen før jeg er der å skal kjøre innover…

Oddadalens vakre tvillingfoss

Nå er jeg i Oddadalen ved Låtefossen, en av Norges mest kjente fosser, og hadde egentlig ikke trengt…

Gjendevatn i Jotunheimen

Gjende - eller Gjendevatn er et helt nydelig område i Jotunheimen ved enden av Valdresflya. Omringet…

Den utrolig vakre Oldedalen

Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell…

På kjøretur langt uti havet

Atlanterhavsvegen. Nå skal jeg på en kjøretur langs en veistrekning som på få år har fått…

En nydelig dag på Verdens Ende

Bare for å ha det sagt med en gang. Det er virkelig nydelig her på Verdens Ende, og et eldorado for…

Over Valdresflya på Fv51

Nå skal det kjøres over Nasjonal turistveg Valdresflya på Fv51. Valdresflya er Norges nest høyeste…

En tur til idylliske Hvasser

Mens jeg var i Tønsberg å fotograferte byen og attraksjoner, fikk jeg tips om at jeg burde ta meg en…

På tur i Gamlebyen i Fredrikstad

Allerede når man står på innfartsveien og ser inn mot Gamlebyen, føler man et historisk sus over…

Finn flere Blogger her !
Annonse
Livland_gard_-_Sandsletta_-_Lofoten.jpg

Klikk på "Les mer" for å gå til vår egen nettside! Velkommen!

Les mer
Close Page View
Se flere bilder

No images were found.

By/Sted: Geiranger - Landsdel: Vestlandet - Fylke: Møre og Romsdal

Klikk på " Åpne Google kart automatisk " og Google Kart åpnes med vei,- og kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon. Fra akkurat der du er i landet.

© GoTo Norway 2017